Uutinen

Petri Salo jatkaa Erikoiskaupan liiton puheenjohtajana – strategiatyö vahvistaa alan kehitystä

Petri Salo jatkaa Erikoiskaupan liiton puheenjohtajana – strategiatyö vahvistaa alan kehitystä

Petri Salo jatkaa Erikoiskaupan liiton puheenjohtajana.
Teksti Erikoiskaupan liitto ETU
Share

26.4.2024

Share

Erikoiskaupan liiton puheenjohtajana jatkaa Petri Salo. Toimitusjohtaja Ulla Pöllänen korosti käynnissä olevan strategiatyön tärkeyttä, jonka avulla pyritään tukemaan alaa muuttuvassa maailmassa. 


Erikoiskaupan liiton jäsenyhdistykset kokoontuivat Helsingissä järjestettyyn vuosikokoukseen, missä käsiteltiin yhdistyksen edellisen toimintakauden tapahtumat ja päätettiin hallituksen kokoonpanosta sekä puheenjohtajistosta.  

Työpaikkatarvikekauppa ry:n puheenjohtaja ja Ajasto Paperproducts Oy:n toimitusjohtaja Petri Salo jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Varapuheenjohtajana jatkaa Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja ja Kirjakauppaliiton hallituksen jäsen Minna Kokka. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Instru Optiikan toimitusjohtaja ja Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n hallituksen jäsen Pasi Anttila. Varapuheenjohtaja Kokka toimii Erikoiskaupan liiton Retail-työryhmän puheenjohtajana ja Anttila Terveysalat-työryhmän puheenjohtajana. Työryhmien tavoitteena on tarjota näkökulmia ja ratkaisuja toimialojen haasteisiin.

Lisäksi hallituksessa jatkavat:  

Pauliina Bovellan, Sailab-MedTech Finland ry ja liiketoimintajohtaja, Berner Oy 
Niilo Färkkilä, Lääketeollisuus ry ja toimitusjohtaja, Amgen Suomi Oy 
Jarmo Hörkkö, Terveystuotetukut ry ja terveystuoteasiantuntija, Almado Oy 
Kai Kaasalainen, Lääke- ja terveyshuolto ry ja toimitusjohtaja, Tamro Oyj 
Markus Nummisalo, Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry ja myyntijohtaja, Samsung Electronics Nordic Ab 
Onerva Pekkonen, Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry ja apteekkari emerita, Circlum Farmasia Oy 
Harri Päiväniemi, RASI ry ja toimitusjohtaja, STARK Suomi Oy 
Andreas Ögård, Fashion Finland ja yrittäjä, Meritta Bra 

Strategiatyöllä kohti vuotta 2030  

Erikoiskaupan liitolla on käynnissä strategiatyö, jossa käännetään katse vuoden 2030 visioon. Strategiatyöllä tuetaan menestyvän ja monipuolisen erikoiskaupan edistämistä.  

"Strategiatyössä huomioidaan maailman jatkuva muuttuminen. Näiden muutosten keskellä on ensiarvoisen tärkeää uudistua, jotta alan elinvoimaisuus kasvaa. Työstämme strategiaa, joka ohjaa meitä sekä auttaa kehittämään liittomme toimintaa jatkuvasti, samalla tarjoten tilaa luovalle ajattelulle ja nopeille reagoinneille. Viime vuonna perustetut työryhmämme retail ja terveysalojen puolella tuovat vahvasti osaamista ja toimia kohdennetusti näiden molempien tahojen tarpeisiin", kertoo Erikoiskaupan liiton toimitusjohtaja Ulla Pöllänen

Erikoiskaupan liiton jäsenyhdistykset kattavat laajasti erikoiskaupan Suomessa. Vähittäis- ja tukkukaupan lisäksi edustettuna on myös terveysaloja, kuten silmäterveys ja lääketeollisuus. Erikoiskaupan liiton 13 jäsenen alta löytyy yli 900 yritystä, joissa työskentelee noin 41 000 alalla toimivaa ammattilaista. 

”Haluamme olla entistä vahvemmin tukemassa toimialojen päivittäistä tekemistä niin suurempien linjojen kuin pienempien yksityiskohtien saralla. Kaikkien meidän yhteisenä tavoitteenamme on edistää erikoiskaupan eri toimialoilla toimivien yritysten mahdollisuuksia kasvaa ja menestyä myös tulevaisuudessa”, Pöllänen jatkaa.