Uutinen

Anne-Mari Virolainen aloittaa Lääketeollisuuden toimitusjohtajana

Anne-Mari Virolainen aloittaa Lääketeollisuuden toimitusjohtajana

Anne-Mari Virolainen aloittaa Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajana. Kuva: Lääketeollisuus ry
Teksti Erikoiskaupan liitto ETU
Share

19.4.2024

Share

Lääketeollisuus ry nimesi aiemmin kansanedustajana ja ministerinä toimineen Anne-Mari Virolaisen uudeksi toimitusjohtajaksi. Virolainen aloittaa tehtävässä jo huhtikuussa.


Lääketeollisuus ry on nimennyt kauppatieteiden maisteri Anne-Mari Virolaisen uudeksi toimitusjohtajakseen. Virolainen, joka aiemmin toimi ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä Juha Sipilän hallituksessa vuosina 2018–2019 sekä kansanedustajana vuosina 2007–2023, tuo mukanaan vankkaa kokemusta niin julkisen kuin yksityisen sektorin johtotehtävistä. Tiedot selviävät järjestön tiedotteesta.

”Talous, turvallisuus, terveys ja tutkimus. Nämä neljä asiaa ovat ihmiselle ja yhteiskunnalle hyvän elämän peruspilareita ja lääketeollisuus vaikuttaa niistä jokaiseen. Ne ovat myös minulle itselleni erityisen tärkeitä teemoja. Olenkin valtavan innostunut ja motivoinut saadessani johtaa keskeisen suomalaisen kasvualan tuloksellista yhteistyötä”, Virolainen toteaa tiedotteessa korostaen samalla tarvetta jatkaa vaikuttamista Euroopan unionissa valmisteltavaan lainsäädäntöön.

”Minusta terveys on myös Euroopan strategisen autonomian ytimessä ja haluamme käydä tästä keskustelua EU-vaalien yhteydessä.”

Tiedotteessa Lääketeollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Niilo Färkkilä uskoo, että Virolaisen vahva johtajuus, syvällinen toimintaympäristön ymmärrys sekä laajat yhteiskunnalliset verkostot varmistavat Lääketeollisuuden äänen entistäkin vahvempana osana yhteiskunnallista keskustelua.

Lääketeollisuus ry on Suomen johtava tutkivan lääketeollisuuden edunvalvonta- ja vaikuttajajärjestö, joka toimii sekä kotimaassa että Euroopan laajuisesti. Järjestön tavoitteena on tuottaa arvoa potilaille ja yhteiskunnalle, edistää terveyttä ja talouskasvua innovaatioiden ja uusien terveydenhuollon ratkaisujen avulla.

Virolainen aloittaa uudessa roolissaan 22. huhtikuuta 2024.

Lääketeollisuus ry on Erikoiskaupan liitto Edun jäsen.