Etu on erikoiskaupan liitto, jonka tehtävänä on edistää suomalaista erikoiskauppaa ja sen menestystä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Olemme tehneet työtä erikoiskaupan ja -palveluiden eteen jo yli 100 vuotta – ja työ jatkuu.

ETU - erikoiskaupan edun edistäjä

Erikoiskauppa on merkittävä työllistäjä ja hyvinvoinnin tuoja Suomessa. Yli puolet kaikesta kaupasta on erikoiskauppaa ja työllistämme noin 63 000 ihmistä. Yksin Etuun kuuluvien liittojen ja yhdistysten jäsenyritykset työllistävät 41000 ihmistä, ja niiden liikevaihto on 16 miljardia.

Edulla on tärkeä roolinsa suomalaisessa erikoiskaupassa, sillä olemme tehneet töitä alan eteen jo vuodesta 1920. Johdonmukainen yli rajojen ulottuva yhteistyö on kaiken tekemisemme peruskivi.

Tärkein tehtävämme on luoda parhaat olosuhteet erikoiskaupan alalle ja palveluille. Edistämme erikoiskaupan ja jäsentemme menestystä tekemällä vaikuttamistyötä, tiedotusta, tutkimusta ja järjestämällä koulutusta.  Tartumme rohkeasti yhteiskunnalliseen keskusteluun niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Tervetuloa lukemaan uutiskanavaamme ja osallistumaan tapahtumiimme ja koulutuksiimme!

Tutustu jäsenpalveluihimme täällä