Uutinen

Lääketeollisuus toivoo hallitukselta toimia uusien investointien turvaamiseksi – aihe saatava myös EU-vaalien asialistalle

Lääketeollisuus toivoo hallitukselta toimia uusien investointien turvaamiseksi – aihe saatava myös EU-vaalien asialistalle

Lääketeollisuus pitää tärkeänä, että uusien investointien vauhdittaminen saadaan asialistalle kevään kehysriihessä ja EU-vaaleissa.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry
Share

12.4.2024

Share

Lääketeollisuus ry pitää tärkeänä, että hallitus ottaa uusien investointien turvaamisen asialistalle kehysriihessä. Aihe on yhdistyksen mukaan oltava asialistalla myös kevään EU-vaaleissa.


Hallitus kokoontuu ensi viikolla kehysriiheen, jossa on tarkoitus tehdä päätöksiä julkisen talouden sopeutustoimista tuleville vuosille. Lääketeollisuus ry:n näkemyksen mukaan korkeatasoinen lääkehoito on keskeisessä asemassa julkisen talouden vahvistamisessa. Lääketeollisuus peräänkuuluttaa kannanotossaan hallitukselta kasvua haittaavien leikkausten sijaan toimia uusien investointien vauhdittamiseksi.

"Ikääntyvän ja työvoimapulasta kärsivän väestön haaste ei ratkea säästämällä innovatiivisista lääkkeistä ja ihmisten tarvitsemista terveyspalveluista, vaan lisäämällä terveydenhuollon vaikuttavuutta ja sitä kautta ihmisten työ- ja toimintakykyä sekä luomalla maahamme TKI-ympäristö, joka houkuttelee ulkomaisia investointeja”, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Niilo Färkkilä Lääketeollisuuden kannanotossa.

Lääketeollisuus on alan yrityksiä edustavan yhdistyksen mukaan valmis kasvutalkoisiin. Yhdistys näkee, että viisaalla politiikalla voidaan turvata toimialan investoinnit ja toivoo, että lääkehoidot nähdään osana ratkaisua kansalaisten laadukkaiden terveyspalveluiden lisäksi myös julkisen talouden näkökulmasta.

Uusien investointien turvaaminen ja laadukkaan lääkehoidon mahdollisuudet pitää Lääketeollisuuden mielestä saada kehysriihen lisäksi keskeiseksi aiheeksi myös tämän kevään EU-vaaleissa.

Lääketeollisuus ry järjesti perjantaina 12.4. Lääkealan saatavuusfoorumin Helsingissä. Tilaisuudessa puhuivat Lääketeollisuuden Färkkilän lisäksi sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen sekä alan asiantuntijoita ja eri puolueiden EU-vaaliehdokkaita.

Lääketeollisuus ry:n uutinen