Uutinen

Kirjakauppojen edunvalvoja täyttää pyöreitä – Erikoiskaupan liitto onnittelee 120-vuotiasta Kirjakauppaliittoa

Kirjakauppojen edunvalvoja täyttää pyöreitä – Erikoiskaupan liitto onnittelee 120-vuotiasta Kirjakauppaliittoa

Erikoiskaupan liiton jäsenyhdistys KIrjakauppaliitto on edustanut kirjakauppoja jo 120 vuotta.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry, kuva: Suomalainen Kirjakauppa
Share

25.5.2023

Share

Tänä vuonna 120-vuotista historiaansa juhliva Kirjakauppaliitto on alan virkeä edunvalvoja. Kirjakauppaliiton toiminnan tarkoituksena on parantaa kirjakauppojen toimintaedellytyksiä ja valvoa kirjakaupan etua.


Kirjakauppaliiton juhlavuoden tapahtumiin kuuluu toukokuussa järjestettävä toimialapäivät, jotka pidetään tänä vuonna Helsingin Hanasaaressa. Historiallisesta merkkivuodesta huolimatta tilaisuudessa suunnataan katseet eteenpäin ja tarkastellaan kirjakaupan tulevaisuutta tekoälyä, vastuullisuutta ja tulevaisuuden ennakointia käsittelevien luentojen myötä.

Erikoiskaupan liiton toimitusjohtaja Ulla Pöllänen pitää kirjakauppojen kykyä sopeutua muuttuvaan maailmaan esimerkillisenä.

”Minut on yllättänyt kirjakauppojen kyky elää ja kehittää toimintaansa muutosten vauhdissa. Kyky kuunnella asiakkaiden tarpeita ja toiveita on onnistumisen edellytys.”

Pöllänen kiitti toimialapäivien yhteydessä Kirjakauppaliittoa hyvästä yhteistyöstä Suomessa toimivan erikoiskaupan edistämisessä ja onnitteli 120-vuotiasta yhdistystä.

”Haluan toivottaa virkeälle liitolle lämpimät onnen toivotukset ja rohkeutta elää muutoksissa seuraavat 120 vuotta!”

Kirjakauppaliitto aloitti toimintansa Lajittelukirjakauppiasyhdistyksen nimellä maaliskuussa 1903. Nykyisen nimensä Kirjakauppaliitto sai syksyllä 1998. Kirjakauppaliitto on toiminut Erikoiskaupan liitto ETU ry:n jäsenyhdistyksenä vuodesta 2021 lähtien.