Uutinen

Etkö ole varma lain koukeroista – Erikoiskaupan liiton lakineuvonta jäsenten käytössä

Etkö ole varma lain koukeroista – Erikoiskaupan liiton lakineuvonta jäsenten käytössä

Teksti Erikoiskaupan liitto ETU
Share

4.1.2024

Share

Erikoiskaupan liiton jäsentoimialat ja niiden yritysjäsenet voivat hyödyntää maksutonta lakiasiainneuvontaa kaupallisiin sopimuksiin, työsopimuksiin ja muihin yritysten päivittäisiin lakiasioihin liittyvissä kysymyksissä.


Erikoiskaupan liitto ETU ry:n lakiasioiden ja edunvalvonnan johtaja, juristi Jukka Ropponen, on valmiina auttamaan jäseniä lakikysymyksissä. Ropposen tarjoama lakineuvonta kattaa laajan kirjon eri aihealueita. Hän neuvoo muun muassa työsuhteisiin, kaupallisiin sopimuksiin ja muihin yritysten päivittäisiin lakiasioihin liittyvissä kysymyksissä.

Sopimusneuvonta sisältää erityyppisiä sopimustilanteita, kuten jälleenmyynti- ja edustussopimukset sekä kilpailujuridiikkaan liittyvät kysymykset. Tyypillisesti neuvonta liittyy takuisiin, reklamaatioihin, viivästyksiin, virheisiin, tuotevastuisiin tai tuoteoikeuksiin.

Ropponen huomauttaa, että lakineuvonta erottuu tarjoamalla laajempaa tukea jäsenilleen verrattuna moniin muihin yhdistyksiin. Erikoiskaupan yritysten kysymykset voivat olla hyvinkin erilaisia ja eri aihealueita koskevia. TES-neuvonta hoidetaan yhteistyössä Kaupan liiton lakineuvonnan kanssa.

”Mikäli asia vaatii erikoisosaamista, ohjaan tarvittaessa jäseniä erityisasiantuntijoiden luo.”

Lakineuvontaan ei kuulu asiakirjojen alusta asti laatiminen, mutta dokumenttien kommentointi on osa palvelua.

”Kirjanpitoon liittyvät kysymykset ja muutokset jäävät puolestaan tilitoimistojen hoidettaviksi”, lisää Ropponen.

Yleisimmät kysymykset, joita jäsenet esittävät Ropposelle, liittyvät kuluttajansuojaan, tekijänoikeuksiin, työsopimusasioihin ja kaupallisen toiminnan sopimuksiin, usein ulkomaisten päämiesten kanssa ja englanninkielisissä sopimusteksteissä.

Lakineuvontapalvelu toimii puhelimitse tai sähköpostitse, ja jäsenten on tärkeää mainita jäsenyytensä yhteydenoton yhteydessä. Sähköposti on suositeltava vaihtoehto, koska se mahdollistaa kirjallisen jäljen jättämisen ja dokumenttien helpon liittämisen viestintään. Ropponen pyrkii vastaamaan parin päivän sisällä, mutta ratkaisuja saattaa löytyä nopeamminkin. Kaikki lakineuvontaprosessit ovat luottamuksellisia.

Juristi Jukka Ropponen, puhelin: 0400 161 400 ja sähköposti: jukka.ropponen@etu.fi