Uutinen

Uusi yhdistys valvomaan kodintekniikka-alan etua – ETKO ry aloittaa toimintansa

Uusi yhdistys valvomaan kodintekniikka-alan etua – ETKO ry aloittaa toimintansa

Kodintekniikka-alaa edustavan ETKO ry:n hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Gigantin toimitusjohtaja Niko Sandström (kuvassa vas.). Uuden yhdistyksen toimitusjohtajana toimii Taina Luukkainen ja hallitusta vetää puheenjohtaja Markus Nummisalo.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry
Share

19.12.2023

Share

Kodintekniikka-alan eri toimijat yhdistävät voimansa uudessa yhdistyksessä. Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry toimii jatkossa alan edunvalvojana Suomessa.


Lähes satavuotiaan Elektroniikan Tukkukauppiaat ETK ry:n pohjalle perustettiin uusi kodintekniikka-alan yhdistys Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry. Uuden yhdistyksen jäseninä on kodintekniikan valmistajien, maahantuojien, tukkukauppiaiden lisäksi vähittäiskaupan yrityksiä ja operaattoreita.

ETK ry:n toimitusjohtajana aiemmin toiminut Taina Luukkainen toimii jatkossa uuden yhdistyksen toimitusjohtajana. Luukkainen painottaa yhdistyksen tiedotteessa uudistumiskyvyn merkitystä.

”Uuden yhdistyksen myötä tarjoamme entistäkin vaikuttavampaa edunvalvontaa. Lisäksi voimme tuottaa kattavampaa markkinatietoa toimialalta, mikä hyödyttää alaa, mediaa ja sidosryhmiä.”

Elektroniikan Tukkukauppiaat ETK ry palveli ensisijaisesti valmistajia, maahantuojia ja tukkukauppiaita. Nyt yhteistyöhön tulevat mukaan myös vähittäiskaupan yrityksiä ja operaattoreita. Yhteistyön laajentaminen on alalla merkittävä uudistus, kertoo Samsungin myyntijohtaja Markus Nummisalo, joka toimii uuden yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana.

“Valmistajilla ja kaupalla on paljon yhteisiä intressejä, ja yhteinen yhdistys antaa valmiuksia kehittää alaa. Laaja vaikuttajaryhmä sekä monipuolinen ja syvällinen osaaminen ovat koko alan kehityksen kannalta merkittäviä.”

Uuteen yhdistykseen tuli mukaan useita vähittäiskaupan yrityksiä, kuten Gigantti, jonka toimitusjohtaja Niko Sandström valittiin perustamiskokouksessa ETKO ry:n hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Elektroniikan Tukkukauppiaat ETK ry on ollut pitkään Erikoiskaupan liitto ETU ry:n jäsenyhdistys. Yhdistyksen paikan erikoiskaupan yhteistyöjärjestössä ottaa nyt uusi Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry. Erikoiskaupan liiton toimitusjohtaja Ulla Pöllänen näkee muutoksessa paljon hyvää.

”Kodintekniikka on todella merkittävä osa suomalaista erikoiskauppaa. On hienoa nähdä, kuinka näin isoa toimialaa edustavan järjestön toiminta laajentuu ja kehittyy."

Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry on vuonna 2023 Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n pohjalle perustettu koko kodintekniikan alan toimijat yhteen kokoava yhdistys. ETKO ry tarjoaa muun muassa alan markkinatietoa ja on silta median ja kodintekniikka-alan toimijoiden välillä. www.gotech.fi