Uutinen

Erikoiskaupan liitto ehdolla Suomen Yrittäjien vuoden toimialajärjestöksi – yhteistyöllä edistetään suomalaista yrittäjyyttä

Erikoiskaupan liitto ehdolla Suomen Yrittäjien vuoden toimialajärjestöksi – yhteistyöllä edistetään suomalaista yrittäjyyttä

Erikoiskaupan liitto on yksi viidestä ehdokkaasta Suomen Yrittäjien vuoden 2022 toimialajärjestöksi.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry, Kuva: Maarit Kattilakoski, Suomen Yrittäjät
Share

11.1.2023

Share

Erikoiskaupan liitto ETU ry on yksi viidestä finalistista Suomen Yrittäjien vuoden 2022 toimialajärjestöksi. Yrittäjät palkitsevat vuoden 2022 toimialajärjestön ja paikallisyhdistykset helmikuun alussa.


Suomen Yrittäjät on julkaisut vuoden 2022 toimialajärjestön finalistit. Erikoiskaupan liitto on ensimmäistä kertaa viiden finalistin joukossa. Muut finaaliviisikossa mukana olevat järjestöt ovat Lääkäripalveluyritykset, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten Yhdistys SKY sekä Suomen Kuntoutusyrittäjät. Voittaja julkistetaan ja palkitaan Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa perjantaina 3.2.2023.

Erikoiskaupan liiton toimitusjohtaja Ulla Pöllänen pitää finaalipaikkaa hienona tunnustuksena viime vuoden aikana tehdystä hyvästä työstä suomalaisten erikoiskaupan yritysten toimintaedellytysten puolesta.

”Erikoiskaupan liiton aktiivinen ja aloitteellinen toiminta on huomioitu yrityskentällä. Olemme viime vuosina kehittäneet toimintaamme vahvasti.”

Suomen Yrittäjät on Pölläsen mukaan erittäin luonnollinen yhteisö ja yhteistyöelin Erikoiskaupan liitolle.

”Suomalaisen erikoiskaupan eri toimialoilla on paljon yrittäjiä ja yrittäjyyttä. Kaupalla on kansantalouden kannalta iso merkitys, ja kaupan yritykset ovat merkittäviä työllistäjiä. Erikoiskaupan ääntä on tärkeää pitää esillä myös Yrittäjissä.”

Edunvalvontajohtaja Jukka Ropponen on samoilla linjoilla.

”On tärkeää huomioida, että yli 90 prosenttia yrityksistä on pk-yrityksiä ja niiden työllistävä vaikutus on valtava. Sama pätee myös erikoiskaupan eri toimialoilla.”

Suomen Yrittäjien toimialajärjestöt ovat itsenäisiä, valtakunnallisia järjestöjä, jotka edustavat oman toimialansa yrittäjiä. Tällä hetkellä järjestössä toimii yhteensä 62 toimialajärjestöä. Erikoiskaupan liitto on toiminut Suomen Yrittäjissä vuodesta 2021 alkaen.