Uutinen

Mitä kauppa kaipaa päättäjiltä? – Eduskuntapuolueet vastaavat erikoiskaupan kuumiin kysymyksiin vaalipaneelissa tammikuussa

Mitä kauppa kaipaa päättäjiltä? – Eduskuntapuolueet vastaavat erikoiskaupan kuumiin kysymyksiin vaalipaneelissa tammikuussa

Erikoiskaupan vaalipaneeli järjestetään tammikuussa Kilta-salissa Helsingissä.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry
Share

30.11.2022

Share

Erikoiskaupan liitto järjestää vaalipaneelin tammikuussa. Helsingissä käytävässä paneelikeskustelussa eduskuntapuolueiden edustajat keskustelevat ajankohtaisista talouteen, verotukseen ja työllisyyteen liittyvistä kysymyksistä erikoiskaupan näkökulmasta.


Huhtikuun eduskuntavaaleissa ratkaistaan, mihin suuntaan Suomea lähdetään viemään tulevan neljän vuoden aikana. Koronakriisi, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, inflaatio, saatavuusongelmat ja kuluttajien ostovoiman heikentyminen ovat olleet isoja haasteita koko Suomelle, ja myös erikoiskaupan yrityksille. Samaan aikaan erikoiskaupan yritysten kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia heikentävät talouden epävarmuus, kuluttajien ostokäyttäytymisen muutos ja koko kaupan murros.

Poliitikot vaikuttavat päätöksillään erikoiskaupan tulevaisuuteen, ja siksi alan yritykset kohtaavat poliittiset päättäjät Helsingissä Kilta-salissa tammikuussa. Erikoiskaupan liiton paneelikeskustelussa kuullaan puolueiden ratkaisut muiden muassa näihin suomalaista erikoiskauppaa ja koko yhteiskuntaa koskeviin kysymyksiin:

Löytyykö kaupunkikeskustojen autioitumiseen ja kivijalkakauppojen katoamiseen lääkkeitä valtakunnallisella tasolla? Miten parannetaan työllisyyden ja yrittäjyyden edellytyksiä Suomessa? Ja minkälaista talous- ja veropolitiikkaa Suomessa harjoitetaan huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen?

Erikoiskaupan paneelikeskusteluun osallistuu joukko eturivin poliitikkoja eri puolueista. Panelisteina ovat Sanni Grahn-Laasonen (Kok.), Maria Guzenina (SDP), Vilhelm Junnila (PS), Katri Kulmuni (Kesk.), Atte Harjanne (Vihr.), Jussi Saramo (Vas.) sekä Peter Östman (KD).

Paneelikeskustelun juontaa toimittaja Satu Miettinen. Pitkän ja monipuolisen toimittajauransa aikana Miettinen on toiminut Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa reportterina, juontajana ja tutkivana toimittajana.
Erikoiskaupan vaalipaneelin vetää toimittaja Satu Miettinen. Kuva: Seppo Särkkinen.
Erikoiskaupan vaalipaneeli järjestetään Helsingin Kampissa sijaitsevassa Kilta-salissa (Lapinrinne 1) torstaina 12. tammikuuta 9:00–10:30. Tilaisuuteen voi ilmoittautua Erikoiskaupan liiton tapahtumasivulla.

Juttua päivitetty 1.12.2022: Lisätty panelistiksi keskustan Katri Kulmuni.