Uutinen

Uusi yhteiskunnallinen ja yhteisöllinen yritys vauhdittamaan digitaalista kauppaa

Uusi yhteiskunnallinen ja yhteisöllinen yritys vauhdittamaan digitaalista kauppaa

Kaupan alan pk-yritykset saavat tukea digitaaliseen kauppaan syksyn aikana toimintaansa aloittavalta Digital Commerce Finlandilta.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry
Share

19.9.2023

Share

Uuden yhteiskunnallisen yrityksen Digital Commerce Finlandin toiminta käynnistyy syksyn 2023 aikana. Syyskuussa julkistetun toiminnan tavoitteena on rakentaa maailman kilpailukykyisin digitaalisen kaupan yhteisö Suomeen.


Työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa toimivan Business Finlandin digitaalista kauppaa tukevan ohjelmatyön jatkoksi on perustettu uusi yhteiskunnallinen yritys Digital Commerce Finland. Yhtiön perustajaorganisaatioina toimivat Kaupan Liitto, Keskisuomalainen, Paytrail, Posti, Sanoma ja Suomalaisen Työn Liitto. Yhtiö perustettiin keväällä 2023 ja sen toiminta käynnistyy kuluvan syksyn aikana. Yrityksen toimitusjohtajana aloittaa marraskuussa Ville Simola.

Digital Commerce Finland tarjoaa Business Finlandin uutisen mukaan yrityksille maksuttomia palveluita, tapahtumia ja valmennuksia. Tavoitteena on rakentaa digitaalisen kaupan yhteisö Suomeen ja kirittää markkinan kasvua ja suomalaista kilpailukykyä.

Uuden yhteisön suunnitelmissa on rakentaa suomalaisille verkkokauppiaille kohtaamistila ja verkkokauppojen kiihdyttämö kasvua hakeville yrityksille. Toiminnan ytimessä ovat verkkokaupat, brändit ja kaupan aloilla toimivat pk-yritykset. Yhteisön toimintaan halutaan jatkossa mukaan myös tahoja, jotka toimivat digitaalisen kaupan parissa, kuten palveluntarjoajia ja oppilaitoksia.

Erikoiskaupan liitto pitää uutta hanketta tärkeänä ja erittäin tervetulleena. Liiton toimitusjohtaja Ulla Pöllänen osallistui Digital Commerce Finlandin julkistamistilaisuuteen ja näkee toiminnassa suuria mahdollisuuksia suomalaisille erikoiskaupan yrityksille.

”Suomalaiset kaupan alan pk-yritykset kaipaavat tukea kasvuun ja kansainvälistymiseen. Verkostoituminen muiden alan toimijoiden kanssa mahdollistaa hyvien käytäntöjen jakamisen ja uusien yhteistyökuvioiden syntymisen.”

Erikoiskaupan liitto kannustaa jäsenyhdistystensä yritysjäseniä hyödyntämään Digital Commerce Finlandin palveluita ja lähtemään aktiivisesti mukaan kehittämään Suomesta digitaalisen kaupankäynnin edelläkävijää.