Uutinen

Uudistettu Tapiolan keskusta palkittiin valtakunnallisella kaupunkikeskustapalkinnolla

Uudistettu Tapiolan keskusta palkittiin valtakunnallisella kaupunkikeskustapalkinnolla

Tapiolan keskustaa on uudistettu viime vuosina merkittävästi.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry, Kuva: Taina Luukkainen
Share

9.5.2023

Share

Elävät Kaupunkikeskustat EKK ry valitsi Espoon Tapiolan vuoden 2023 kaupunkikeskustaksi. Palkintoraati korosti näkemyksellisen ja sitkeän kehittämistyön merkitystä.


Metron laajennuksen myötä vahvasti uudistunut Tapiolan keskusta sai tunnustusta vuoden keskustapalkinnon muodossa. Keskustaa luonnehdittiin palkintoraadin perusteluissa vilkkaaksi ja elinvoimaiseksi. EKK ry:n tiedotteen mukaan Tapiolan keskustan kehittämiseen on panostettu tässä vaiheessa jo miljardi euroa ja kehittämistyö jatkuu.

Palkintoraati kiitti Espoon kaupunkia siitä, että mittavan kehittämistyön yhteydessä pyrittiin säilyttämään Tapiolan luonnonläheisyyden, kävelykeskustan ja arvokkaan arkkitehtuurin hienot piirteet. Raadin mukaan uudistuksen toteutuksessa on huomioitu alueen kasvavat tarpeet mutta samalla puutarha-Tapiolan tunnistaa edelleen helposti.

Eri toimijoiden yhteistyö nostettiin yhtenä keskeisenä kriteerinä onnistuneelle kehittämistyölle. Palkintoraadin jäsenenä toimiva keskustayhdistysasiantuntija Pasi Kauppinen korostaa EKK:n tiedotteessa pitkäjänteisyyden ja paikallisen yhteistyöverkoston merkitystä.

”Tapiola Toimii ry on koordinoinut yli 150 toimijan yhteistyötä jo 20 vuoden ajan.”

EKK ry:n palkintoraadin mielestä Tapiolan keskustan toimivuus kaikille liikkumismuodoilla mahdollistaa tulevaisuuden kulttuuri- ja kiinteistöinvestoinnit. Kehittämiskohteina palkintoraati piti esteettömyyttä, orientoitavuutta ja pyöräpysäköintiä.

Elävät Kaupunkikeskustat ry on vuonna 1997 perustettu keskustakehittäjien valtakunnallinen verkosto, johon kuuluu kaupunkeja, kaupunkikeskustayhdistyksiä, keskusjärjestöjä ja keskustakehittämisen asiantuntijoita. Yhdistyksen tavoitteena on edistää kaupunkikeskustojen kehittymistä ja synnyttää yhteistyötä eri kaupunkikeskustojen osapuolten välille. Erikoiskaupan liitto ETU ry:n toimitusjohtaja Ulla Pöllänen toimii EKK ry:n hallituksen varapuheenjohtajana.