Uutinen

Vuoden optikko valittiin – voittaja on 2020-luvun optikko ja erikoispiilolinssien taitaja

Vuoden optikko valittiin – voittaja on 2020-luvun optikko ja erikoispiilolinssien taitaja

Optometristi Leea Hotti. Kuva: Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry
Teksti Markus Kalmi
Share

17.2.2022

Share

Erikoiskaupan liiton jäsenyhdistys NÄE ry järjestää vuosittain optikkoalan merkittävän koulutustapahtuman, jonka yhteydessä jaetaan tunnustus vuoden optikolle. Tämän vuoden voittaja on Leea Hotti.

Vuoden optikko -tunnustus annetaan ansioituneelle tai poikkeuksellisen suorituksen tehneelle laillistetulle optikolle. Tämän vuoden tunnustuksen sai optometristi Leea Hotti. Tällä hetkellä Hotti työskentelee Instrumentariumin lisäksi Helsingin Eiran sairaalassa refraktiivisen- ja kaihikirurgian sekä kuivasilmäisyyden parissa. Valintaperusteissa tuotiin esille, että Hotti on taitava ja nykyaikainen optikko, joka on panostanut vahvasti oman osaamisen kehittämiseen sekä osaamisen jakamiseen omassa työyhteisössä. Leea Hotin erityisosaamista on erikoispiilolinssit.

Vuoden optikko -tunnustuksen myönsivät Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry yhdessä Suomen Optometrian Ammattilaiset ry SOA:n kanssa. NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast pitää Leea Hottia loistavana esimerkkinä 2020-luvun optikosta, jonka laaja-alainen osaaminen ei vielä ole kaikilta osin muille terveydenhuollon ammattilaisille ja asiakkaille tuttua.

Tast sanoo, että optometristisen työnkuva ja osaaminen on paljon laajempaa kuin mitä Suomen kielen optikko-nimitys antaa ymmärtää.

”Optometristin osaaminen riittää perinteisen silmälasiosaamisen lisäksi niin silmäsairauksien hoidossa mukana oloon kuin silmäkirurgian esitutkimusten ja seurantojen tekemiseen”, kommentoi Panu Tast.

Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n järjesti NÄE Optometriapäivät Helsingissä helmikuussa. Optometriapäivät on näkemisen ja silmäterveyden ammattilaisille kohdennettu koulutustapahtuma.