Jäsenpalvelumme – liity mukaan Erikoiskaupan etulinjaan!

Erikoiskaupan liitto on erikoiskaupan valtakunnallinen yhteistyö- ja vaikuttajajärjestö. Tehtävämme on edistää erikoiskaupan ja jäsentemme menestyksen mahdollisuuksia. Teemme työtä erikoiskaupan eteen – ja eduksi – ennakoivalla ja tutkimustietoon perustuvalla vaikuttamistyöllä, koulutuksella ja viestinnällä.

Kattavat jäsenpalvelumme sisältävät:

Olemme sitoutuneet tarjoamaan jäsenillemme ajantasaisia ja luotettavia tietoja tilastojen ja tutkimusten avulla.

Erikoiskaupan liiton tilastosivusto tarjoaa kattavan ja nopean yleiskatsauksen erikoiskaupan sekä sen monien toimialojen nykytilanteesta. Viime vuosina aktiivisesti kehitetyn tilastopalvelun ansiosta käyttäjät saavat ajantasaisia tietoja helposti. Säännöllisesti, kuukausittain päivitettävä talouskatsaus esittää keskeiset avainluvut, kuten liikevaihdon muutoksen verrattuna edellisvuoteen, kumulatiivisen vuosimuutoksen erikoiskaupassa sekä ennusteen loppuvuoden kehityksestä. Erikoiskaupan liiton tilastopalvelusta löytyy tämän katsauksen lisäksi laaja valikoima hyödyllistä tilastotietoa erikoiskaupasta ja sen eri toimialoista.

Lisäksi toimitamme jäsenillemme Tilastokeskuksen toimialakohtaista suhdannetilastoa ja toimituskustannusindeksiä.

Toteutamme vuorovuosina toimialakohtaiset tutkimukset kuluttajien ostopoluista sekä arvoista ja asenteista. Tutkimusjulkaisut toteutetaan vuosittaisessa Suhdanne-seminaarissa, jonka tila-, tarjoilu- ja keynote-puhujien kustannuksista vastaa Erikoiskaupan liitto.

Erikoiskaupan liitto on erikoiskaupan valtakunnallinen yhteistyö- ja vaikuttajajärjestö, jonka tehtävänä on luoda mahdollisimman hyvät olosuhteet erikoiskaupan yrityksille. Tuomme esiin erikoiskaupan tärkeää asemaa ja merkittävyyttäsuomalaisessa yhteiskunnassa. Teemme vaikuttamistyötä yhteistyössä erityisesti Kaupan liiton ja Suomen Yrittäjien kanssa. Tavoitteemme on saada kaupan alan ääni kuuluviin päätöksenteossa Suomessa ja kansainvälisestikin.

Teemme vaikuttamistyötä perinteisten tapojen lisäksi oman verkkouutiskanavamme kautta, josta löytyvät päivittäin erikoiskaupan uusimmat uutiset ja edunvalvontaan liittyvät teemat. Teemme näkyviksi erikoiskaupan tarpeet, toiveet ja tavoitteet.

Etu järjestää yhteistyössä alan toimijoiden kanssa erikoiskaupan alaa hyödyttäviä koulutuksia ja tapahtumia. Koulutuksilla pyrimme antamaan jäsenillemme tietoa esimerkiksi alan ja lainsäädännön mukanaan tuomien muutosten ennakointia varten sekä innostamaan ja inspiroimaan erikoiskaupan alalla kehittämään toimintaa ja luomaan tulevaisuuden menestystä.

Erikoiskaupan yhteenkokoava Suhdanteet-tapahtuma toteutetaan vuosittain syksyllä. Tilaisuuden tila-, tarjoilu- ja keynote-puhujien kustannuksista vastaa Erikoiskaupan liitto.

Etu tarjoaa jäsenilleen ja heidän jäsenyrityksilleen Helsingin seudun kauppakamarin jäsenhintaisen KoulutusOnline -oppimisportaalin

 

Erikoiskaupan liitto Etu ry:n jäsenet voivat hyödyntää maksutonta lakiasiainneuvontaa kaupallisiin sopimuksiin, työsopimuksiin ja muihin yritysten päivittäisiin lakiasioihin liittyvissä kysymyksissä.

Neuvonta kattaa laajasti erityyppiset sopimustilanteet, kuten jälleenmyynti- ja edustussopimukset, sekä kilpailujuridiikan kysymykset. Tyypillisesti neuvonta koskee takuuta, reklamaatioita, viivästystä, virheitä, tuotevastuuta ja tuoteoikeuksia.

Työsuhteita koskeva neuvonta auttaa työsopimusten sisältöön ja työsuhteiden päättämisiin liittyvissä kysymyksissä.

Kaupan liitto tarjoaa neuvontapalveluja jäsenilleen kaikissa kaupan työehtosopimukseen liittyvissä kysymyksissä.

Lakimies Jukka Ropponen
Puh. +358 400 161 400
jukka.ropponen@etu.fi

Edun kemikaaliasiantuntija Terhi Kuljukka-Rabb neuvoo jäsenliittoja erikoiskauppaa koskevissa kemikaaliasioissa.

Tarjoamme jäsenillemme työvälineitä toimintaympäristön hallintaan sekä työtä tukevia palveluita. Jäsenemme saavat kauttamme käyttöön muun muassa CRM:n, mediatiedotejakelukanavan sekä mediaseurannan. Jäsentemme käytössä on määritellyt hallinto- sekä viestintäresurssit.

Liity joukkoon!

Etu ajaa koko erikoiskaupan etua. Jos erikoiskaupan alalla toimivaa liittoanne kiinnostaa Edun jäsenyys, ota yhteyttä ja keskustellaan liittymisestänne.

Jäsenyysasiat

Toimitusjohtaja Ulla Pöllänen
Puh. +358 50 300 1660
ulla.pollanen@etu.fi