Uutinen

THL poisti yleisen maskisuosituksen - maski ei enää merkittävästi estä taudin leviämistä

THL poisti yleisen maskisuosituksen - maski ei enää merkittävästi estä taudin leviämistä

THL poisti yleisen kasvomaskisuosituksen kansalaisilta 14.4.2022.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry
Share

14.4.2022

Share

THL kertoi poistavansa yleisen maskisuosituksen. Erikoiskaupassa asioidessa on tärkeää edelleen toimia vastuullisesti ja muut huomioiden, jos epäilee virustartuntaa.


Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL kertoi poistavansa yleisen maskisuosituksen kansalaisilta. Maskia suositellaan kuitenkin edelleen käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, mikäli on hengitystieinfektion oireita, on altistunut koronavirukselle tai jos on hakeutumassa koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

THL toteaa, että koko väestön tasolla maskien käytölle ei ole vaikuttavuusperusteita vallitsevassa epidemiatilanteessa, jossa niiden laajakaan käyttö ei yksittäisenä toimena merkittävästi estä viruksen leviämistä.

Erikoiskaupan liitto Etu ry suosittelee erikoiskaupan yrityksiä noudattamaan viranomaisten ohjeistusta ja suosituksia maskin käytöstä. Jatkossakin niin asiakkaiden kuin erikoiskaupan henkilöstön on syytä toimia vastuullisesti ja toiset ihmiset huomioiden.

Erikoiskauppa on koko epidemia-ajan noudattanut viranomaisten ohjeistusta omassa toiminnassaan. Erikoiskaupan myymälöissä asioiminen on ollut koko korona-ajan turvallista, sillä pienemmissä liikkeissä ei ole ihmismassoja, ruuhkia tai pitkiä jonoja. Kaupan alan henkilökunta on osannut huomioida tautitilanteen vaatimukset ja toimineet vastuullisesti.

Lisätietoa maskisuosituksesta THL:n verkkosivuilla.