Uutinen

Terveyskaupat perustivat osuuskunnan – Uudella ketjulla jo kaksitoista myymälää eri puolilla Suomea

Terveyskaupat perustivat osuuskunnan – Uudella ketjulla jo kaksitoista myymälää eri puolilla Suomea

Terveystuotteita myydään jatkossa myös BioPro -nimen alla toimivissa myymälöissä eri puolella Suomea.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry, Kuva: Aleksi Poutanen
Share

9.2.2023

Share

Yhdeksän terveystuotealan yrittäjää perustivat uuden terveyskaupan osuuskunnan tammiskuussa. BioPro -nimen alla toimivia myymälöitä on jo useammalla paikkakunnalla. Yhteisö vaalii kotimaisuutta, kauppiasvetoisuutta ja hyvää palvelua.


Terveyskaupan toimialalla on syntynyt uusi yhteisö. Yhdeksän terveystuotealan yrittäjää eri puolelta Suomea perustivat uuden osuuskunnan. Ensimmäinen yhteisöön kuuluva BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa keväällä 2022 kauppakeskus Lippulaivassa Espoossa. Nyt osuuskuntaan kuuluu jo 12 myymälää eri puolella Suomea. Osuuskunnan perustaneet terveystuoteyritykset ovat kaikki Suomen Terveystuotekauppiaiden liiton jäseniä.

Suomen Terveystuotekauppiaiden liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö onnittelee liiton tiedotteessa uuden osuuskunnan perustaneita yrittäjiä.

”Kokeneina ja osaavina yrittäjinä olette tärkeitä laajemminkin terveystuotealan erikoiskaupalle ja erikoiskaupan vetovoimaisuudelle kaupunkien keskustoissa ja kauppakeskuksissa.”

Terveystuotekauppiaiden liiton mukaan terveyskaupan menestys ja vetovoima perustuu siihen, että alan toimijat tuntevat asiakkaansa ja osaavat palvella asiakkaita yksilöllisesti.

BioPro on kokonaan kauppiaidensa omistama osuuskunta. BioPro Espoo Lippulaivan yrittäjä Petteri Hakalan mukaan uuden yhteisön tavoitteena on toimia paikallisesti asiakkaiden tarpeita ja toiveita kuunnellen. Jokaisella yhteisöön kuuluvalla myymälällä onkin tästä syystä erillinen valikoima.

”Emme ohjaa myymälöitä tiukkaan muottiin, vaan tuemme jokaista olemaan paras oma itsensä yrittäjänä ja asiakkaiden palvelijana.”