Uutinen

Suomalaisen muodin kovimmat tekijät palkittiin – nämä huippunimet nousivat kärkeen Fashion Finlandin gaalassa

Suomalaisen muodin kovimmat tekijät palkittiin – nämä huippunimet nousivat kärkeen Fashion Finlandin gaalassa

Suomen pääministeri Sanna Marin palkittiin Fashion Finlandin gaalassa parhaana muotivaikuttajana.
Teksti Teksti Johanna Rämö kuva Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia
Share

19.9.2022

Share

Fashion Finlandin järjestämässä Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -illallisgaalassa jaettiin muotialan merkittävimmät tunnustukset. Suomen pääministeri Sanna Marin valittiin parhaaksi muotivaikuttajaksi. Myös Marimekko ja kotimainen Infinna-kuituinnovaatio pääsivät palkinnoille.


Fashion Finland järjesti Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -illallisgaalan perjantaina 16. syyskuuta Scandic Grand Central -hotellissa Helsingissä. Gaalassa palkittiin paras markkinointiteko, vastuullisuusteko, muotielämys ja muotivaikuttaja sekä julkistettiin Suomen paras muotikauppa -yleisöäänestyksen voittaja. Asiakkaiden valitsemaa Suomen parasta muotikauppaa lukuun ottamatta voittajat valitsi muoti- ja media-alan vaikuttajista sekä päättäjistä koostuva tuomaristo.

Paras markkinointiteko: Marimekko x Adidas

Kotimainen kuositalo Marimekko on lyönyt hynttyynsä yhteen urheiluvaatejätti Adidaksen kanssa reilun vuoden aikana peräti kolme kertaa. Syytkin ovat selvät: brändiyhteistyöt lisäävät Marimekon kansainvälistä tunnettuutta ja tukevat yhtiön kansainvälistä kasvustrategiaa. Lisäksi yhteistyömallistot tuovat Marimekolle lisenssituottoja. Ja sitten on tietenkin vielä se olennaisin: kansa tykkää.

Paras vastuullisuusteko: Infinna-uusiokuitu

Suomalainen tekstiiliteknologiayritys Infinited Fiber Companyn Infinna-uusiotekstiilikuitu muistuttaa ominaisuuksiltaan puuvillaa. Se valmistetaan puuvillapitoisesta tekstiilijätteestä, joka muuten päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi. Tällä hetkellä Infinited Fiber käyttää raaka-aineenaan Suomessa kerättyjä poistotekstiilejä. Vuoden sisällä Infinited Fiber Company on ilmoittanut solmineensa sopimuksen Infinna-uusiokuitunsa toimittamisesta ensin tanskalaisbrändi Gannille ja sitten PVH Europelle. Maailman suurimpiin muotiyrityksiin kuuluva PVH tunnetaan muun muassa Tommy Hilfiger- ja Calvin Klein -brändeistään.

Paras muotielämys: Nuorten vaatebrändien tuleminen

VAIN, Zouseph’s, Justudios, Jouten, Hedvig, Lilja the Label, Eshe Studios. Parikymppiset nuoret perustavat nyt ennakkoluulottomasti ja rohkeasti vaatebrändejä. Uuden sukupolven muotibrändeissä korostuvat kestävyys, kotimaisuus ja käsin tekeminen, ja ne luovat pohjaa Suomen tuleville menestymisen mahdollisuuksille muodin maailmassa.

Paras muotivaikuttaja: Sanna Marin

Pääministeri Sanna Marin on tehnyt selväksi, että myös valtionpäämies voi olla kiinnostunut pukeutumisesta, pukeutua kuin ikäisensä – ja olla silti uskottava. Marin luottaa tyylissään selkeään väripalettiin ja vaatekaapin klassikkoihin, kuten valkoiseen t-paitaan, sinisiin farkkuihin ja mustaan bleiseriin – nahkatakkia tietenkään unohtamatta. Eikä Marinin yksinkertaisinkaan jakku ole tylsä tai tavallinen vaate, sillä jos ei muuta, hän somistaa sen kiinnostavasti kapealla vyöllä. Marin on esiintynyt televisiossa myös uimapuvussa, ja sekin oli tyylillinen riemuvoitto.

Suomen paras muotikauppa: Ratsula

Muotitavaratalo Ratsula on neljännen polven porilainen perheyritys, joka on myynyt muotia jo vuodesta 1924 lähtien. Ratsula valittiin Suomen parhaaksi muotikaupaksi myös kaksi vuotta sitten. Tällä kertaa yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä yli 2 000 ääntä, joista Ratsula kahmaisi neljäsosan. Asiakkaat kiittivät erityisesti Ratsulan asiantuntevaa palvelua ja monipuolista valikoimaa.

Jutun alkuperäinen versio on julkaistu Erikoiskaupan liitto ETU ry:hyn kuuluvan Fashion Finlandin uutiskanavassa osoitteessa fafi.fi.