Uutinen

Minkälaista talouspolitiikkaa ensi vaalikaudella nähdään? – Se selviää vaalikevään aloittavassa erikoiskaupan vaalipaneelissa

Minkälaista talouspolitiikkaa ensi vaalikaudella nähdään? – Se selviää vaalikevään aloittavassa erikoiskaupan vaalipaneelissa

Ensi huhtikuussa käydään eduskuntavaalit. Erikoiskaupan liiton vaalipaneeli avaa vaalikevään tammikuussa.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry
Share

5.1.2023

Share

Erikoiskaupan liitto järjestää vaalipaneelin eduskuntapuolueille ensi viikon torstaina. Paneelikeskustelussa kuullaan eduskuntapuolueiden näkemykset liittyen ajankohtaisiin kysymyksiin taloudesta, verotuksesta ja työllisyydestä.


Seuraavalla eduskunnalla riittää työtä Suomen - ja erikoiskaupan - suotuisan kehityksen varmistamisessa.

Viime vuosien koronakriisi, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, inflaatio, saatavuusongelmat ja kuluttajien ostovoiman heikentyminen ovat olleet isoja haasteita koko Suomelle, ja myös erikoiskaupan yrityksille. Samaan aikaan erikoiskaupan yritysten kasvu- ja kehitysmahdollisuuksia heikentävät talouden epävarmuus, kuluttajien ostokäyttäytymisen muutos ja koko kaupan murros. Erikoiskaupan liiton järjestämässä paneelikeskustelussa otetaan selvää miten eduskuntapuolueet vastaavat näihin haasteisiin.

Panelisteilta kysytään myös ratkaisuista kaupunkikeskustojen autioitumiseen, tulevista työllisyystoimista sekä minkälaista talous- ja veropolitiikkaa Suomessa harjoitetaan huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen. 

Erikoiskaupan paneelikeskusteluun osallistuu joukko eturivin poliitikkoja eri puolueista. Panelisteina ovat Antti Rinne (sd.), Sinuhe Wallinheimo (kok.),  Vilhelm Junnila (ps.), Arto Pirttilahti (kesk.), Atte Harjanne (vihr.), Jussi Saramo (vas.) sekä Peter Östman (kd.).

Paneelikeskustelun juontaa toimittaja Satu Miettinen. Pitkän ja monipuolisen toimittajauransa aikana Miettinen on toiminut Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa reportterina, juontajana ja tutkivana toimittajana.

Erikoiskaupan vaalipaneeli järjestetään Helsingin Kampissa sijaitsevassa Kilta-salissa torstaina 12. tammikuuta 9:00–10:30.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua täällä.


Päivitys 10.1. Lisätty panelisteiksi Antti Rinne ja Sinuhe Wallinheimo.