Uutinen

Edun verkkokoulutukset ryminällä käyntiin tammikuussa

Edun verkkokoulutukset ryminällä käyntiin tammikuussa

Erikoiskaupan liitolla on monipuolinen koulutustarjonta.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry
Share

5.1.2022

Share

Erikoiskaupan liiton koulutusvuosi 2022 alkaa vauhdikkaasti. Tammikuussa järjestetään kolme ajankohtaista Erikoiskaupan pulssia, joiden aiheina ovat kilpailurikkomukset, yhteistoimintalain muutokset sekä kuluttajasuojelulain uudistus. Erikoiskaupan pulssit ovat maksuttomia ja tarkoitettu Erikoiskaupan liitto ETU ry:n toimialojen yrityksille.

Tammikuun Erikoiskaupan pulssit järjestetään tiistaina 18.1., keskiviikkona 19.1. ja tiistaina 25.1. Kaikki kolme koulutusta ovat maksuttomia ja ne järjestetään etäyhteyksin. Lähetä ennakkokysymyksesi luennoitsijalle ilmoittautumislomakkeen kautta. Kysymykset käydään anonyymisti läpi koulutuksen aikana.

Tammikuussa järjestettävät koulutukset:

Erikoiskaupan pulssi kilpailurikkomuksesta tiistaina 18.1.2022 klo 10–11:30

Pulssin kouluttajana toimii Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija, varatuomari Annaliisa Oksanen. Koulutuksessa käydään läpi arjessa esiintyviä kilpailutilanteita, jolloin on syytä olla tarkkana. Kilpailuongelmia käsitellään ennen kaikkea yritysten näkökulmasta ja samalla opit tunnistamaan tilanteita ja toimintatapoja, joihin liittyy todellisia kilpailuoikeudellisia riskejä. Lisäksi käydään läpi, mitä kilpailulain vastaisesta toiminnasta voi seurata.

Erikoiskaupan pulssi yhteistoimintalain uudistuksesta keskiviikkona 19.1.2022 klo 9-11

Pulssin kouluttajana toimii Kaikkonen & Sunnari Asianajotoimiston asianajaja Tuomas Sunnari. Koulutuksessa käydään läpi uuden yhteistoimintalain keskeinen sisältö, rakenne ja uudistuksen tavoitteet. Tarkastelemme muun muassa lain soveltamisalaa ja säännöksiä yhteistoimintaneuvottelujen osapuolista. Lisäksi perehdytään siihen, mitä uudistuksen mukana tuoma velvollisuus jatkuvaan vuoropuheluun tarkoittaa samoin kuin työnantajan velvollisuus käydä yritystoiminnan muutostilanteissa ns. muutosneuvottelut. Koulutuksessa käsitellään myös yt-lakiin tulevia henkilöstön edustusta työnantajan hallinnossa koskevia sääntöjä sekä lain seuraamusjärjestelmää.

Erikoiskaupan pulssi kuluttajansuojalain muutoksista virhevastuun osalta tiistaina 25.1.2022 klo 9-10:30

Pulssin kouluttajina toimivat Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) ryhmäpäällikkö Riikka Rosendahl ja johtava asiantuntija Mikko Saastamoinen. Koulutuksessa käydään läpi kuluttajansuojalain 5. luvun muutoksia ja luvusta uutta 5A lukua, joiden lainmuutos tuli voimaan ja sovellettavaksi 1.1.2022.

Lisätietoja tulevista koulutuksista tapahtumasivulla.