05.10.2021

Suhdanteet-seminaari luotsaa erikoiskaupan ammattilaisia tulevaisuuteen – Varmista paikkasi alan ykkösseminaarissa 12.10.

Seminaarin ensimmäisessä osassa klo 12-14 kuulemme Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotheruksen analyysin suhdanteista sekä kansantalouden dataan pohjautuvan näkemyksen siitä, miten kuluttajien ostovoima ja talous kehittyvät vuonna 2022.

Toinen pääpuhujista, tulevaisuustutkija Ilkka Halava puolestaan vastaa kysymykseen; Miten erikoiskauppa voi tulevaisuudessa olla vetovoimainen?

  • Uusi normaali on jo pitkään tehnyt tuloaan. Koronapandemia on toiminut katalyyttinä, joka on saanut kehityksen turbovaihteelle. Pandemian vaikutukset ovat moninaiset ja murrosaika haastaa myös erikoiskauppaa rakenteellisesti pitkällä aikavälillä. Arvon tuottamisen tavat muuttuvat ja kauppa sen mukaisesti, mutta miten? Mihin erikoiskaupan alan pitäisi valmistautua? Miten itseohjautuva yhteiskunta määrittää kaupan pelikenttää? Kuka muuttaa sääntöjä eniten?

Ilkka Halava (KTM, CBC) on tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja Prime Frontier Oy:n sekä Future Works Oy:n toimitusjohtaja. Halava on yksi Suomen suosituimmista puhujista ja monen organisaation luottosparraaja. Sydämellinen radikaali ja paremman huomisen rakentaja kartoittaa tulevaisuuden mahdollisuuksia tarkkanäköisesti ja ratkoo huomisen haasteita kärsivällisesti pitkälle tulevaisuuteen katsoen.

Suhdanteet -seminaarin toisessa osassa klo 14–16 tarjolla ovat Rasi ry:n ja Muoti- ja urheilukauppa ry:n rinnakkaisseminaarit

Rakentamiseen ja sisustukseen keskittyvässä RASI ry:n osuudessa kuullaan maankäytön ja rakentamisen lakimuutosten vaikutuksista toimialaan ympäristöministeriön hallintoneuvos Kirsi Martinkaupin johdolla sekä Rakennusteollisuuden ekonomistin Jouni Vihman ennusteet rakentamisen toimialan näkymistä sekä uudisrakentamisen ennusteista vuonna 2022.

Englanninkielisen katsauksen Euroopan komission käsittelyssä oleviin linjauksiin ja lainsäädäntöhankkeisiin tarjoilee eurooppalaisen DIY vähittäiskauppayhdistyksen EDRAn johtaja Julien Bouyerons sekä suhdannekatsauksen rauta- ja sisustuskaupasta Rasi ry:n toimitusjohtaja Minna Liuksiala.

Samaan aikaan toteutettavassa Muoti- ja urheilukauppa ry:n seminaariosuudessa perehdytään muotikaupan suhdanteisiin koronapandemian jälkeisessä ajassa Kaupan liiton pääekonomistin Jaana Kurjenojan johdolla, sekä kuullaan naapurimaiden vähittäiskaupan kuulumisia.

Tanskalaisen SPORT24 ketjun toimitusjohtaja Lars Elsborg kertoo urheilukaupan tilanteesta muodin suurmaassa Tanskassa ja Kappahlin Vice president Claes Medgraad perehdyttää muodin vähittäiskaupan koronan jälkeisiin tunnelmiin Ruotsissa.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa, tarkempi ohjelma ja ilmoittautumiset etu.fi/suhdanteet