18.01.2021

Jukka Ropponen Etu ry:n lakiasioiden ja edunvalvonnan johtajaksi

Jukka Ropponen on työskennellyt Edun palveluksessa osa-aikaisesti vuodesta 2019 alkaen. Jatkossa hänen tehtäviin kuuluu lakipalveluiden lisäksi osallistuminen yhdistyksen elinkeinopolitiikan, strategisten hankkeiden ja palvelutoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen sekä toimitusjohtajan avustaminen vaikuttamistoiminnassa ja sidosryhmäyhteistyössä. Johtoryhmän jäsenenä Jukan erityisenä vastuualueena ovat tilastoihin, tutkimuksiin ja toimintaympäristöön liittyvät kysymykset. 

– Toimintamme kasvaessa haluamme vahvistaa organisaatiomme kyvykkyyttä. Jukassa yhdistyy juridinen osaaminen vahvaan kaupan edunvalvonnan kokemukseen ja vaikuttamistyössämme nämä vahvuudet ovat elintärkeitä. Lisäksi Jukka on pidetty ja luotettu työyhteisömme jäsen, kertoo Edun toimitusjohtaja Ulla Pöllänen.

Elinkeinopolitiikan alalla Jukan painopistealueita ovat ympäristö ja logistiikka, sisämarkkinat, kuluttajansuoja ja tuotemääräykset. Painopistealueet päivittyvät yhdistyksen strategian mukaan.

– Osa-aikainen tehtävä muuttuu nyt kokoaikaiseksi ja se antaa mahdollisuuden laajentaa toimenkuvaa ja aloittaa kokonaan uusia tehtäväkokonaisuuksia. Yhteistyössä eri tahojen kanssa Edun näkyvyys ja vaikuttavuus saadaan varmasti nousuun, sanoo Ropponen

Ropponen on työskennellyt yli kymmenen vuotta Terveystuotetukut ry:n toimitusjohtajana. Yhdistyksen toiminta jatkuu ja Jukan seuraaja Ulla Cederberg on aloittanut tehtävässään vuoden 2021 alussa.