15.12.2021

Erikoiskauppa piristynyt selvästi viime vuodesta – joulukaupalta odotetaan kasvua

Tilastokeskuksen julkaiseman tuoreen Kaupan liikevaihtokuvaajan mukaan erikoiskaupan liikevaihto kasvoi lokakuussa 4,9 prosenttia ja myynnin määrä 2,2, prosenttia vuoden 2020 lokakuusta. Koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi lokakuussa 9,1 prosenttia vuoden 2020 lokakuusta.

Erikoiskaupan liiton Etu ry:n toimitusjohtaja Ulla Pöllänen pitää tietoja ilahduttavina ja kertoo erikoiskaupan toimialojen odottavan positiivisen kehityksen jatkuvan koko joulukaupan ajan.

”Joulukauppa on monelle erikoiskaupan alalle tärkeä sesonki ja kauppa on käynyt tänä vuonna hyvin. Myynti on kasvanut mukavasti eri aloilla huolimatta loppusyksyn pandemiakehityksestä”, Ulla Pöllänen toteaa.

Edun jäsenyhdistykset Muoti- ja urheilukauppa ry sekä Kirjakauppaliitto ovat myös kertoneet positiivisesta kehityksestä. Marraskuun myynti kasvoi muotikaupoissa 16,7 prosenttia ja urheilukaupoissa 11,5 prosenttia Muoti- ja urheilukauppa ry:n mukaan. Kirjakauppaliitto taas kertoi, että syyskuun loppuun mennessä yleisen kirjallisuuden myynti oli kasvanut suurimmissa kirjakaupoissa ja kirjakauppaketjuissa 2,2 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kirjakauppaliitto odottaa joulukaupalta kasvua viime vuoteen verrattuna.

Erikoiskaupan liiton Edun toimitusjohtaja Ulla Pöllänen muistuttaa, että erikoiskaupan liikkeet ovat huomioineet koronapandemian toiminnassaan. Jouluostoksia voi tehdä turvallisin mielin.

”Erikoiskauppa on edelleen turvallinen paikka asioida pandemiasta huolimatta, kunhan huomioi turvallisuusohjeistukset ja voimassa olevat suositukset”, Ulla Pöllänen muistuttaa.