16.12.2021

Edun lahjavinkki: erikoiskaupan lahjakortti on toivottu ja vastuullinen valinta

Erikoiskaupasta hankitun lahjakortin saaja voi joulutohinan jälkeen rauhassa käydä valitsemassa itselleen sopivan ja tarpeellisen lahjan. Lahjakortti on vastuullinen joululahja. Kun tietää lahjan saajan kiinnostukset voi lahjakortin hankkia oikean alan myymälästä. Kun saaja saa itse valita itselleen sopivan tuotteen ei tule turhaa tavaraa hankittua vain tavan vuoksi, vaan lahja tulee todelliseen tarpeeseen.

Rakennus- ja sisustustarvikekaupan yhdistys RASI ry:n toimitusjohtaja Minna Liuksiala on huomannut lahjakorttien hyödyllisyyden omalla toimialallaan.

”Korona-aikana oman kodin laittaminen ja remontointi villitsi ihan uusia ihmisiä, myös nuoret innostuivat. Aloittavan remontoijan tarpeet esimerkiksi työkaluissa ja tarvikkeissa ovat merkittäviä. Toimialan kauppoihin ostettu lahjakortti mahdollistaa omaan tarpeeseen tehdyt hankinnat ja se unelmien porakone tai uudet tapetit voi hankkia oman maun mukaan heti joulun jälkeen”, Liuksiala toteaa.

Erikoiskaupan liitto Etu ry muistuttaa, että erikoistavarakaupoissa on paljon valinnan varaa kiinnostuksen ja tarpeen mukaan. Muotiliikkeet, urheilukaupat, optikot, rautakaupat, kirjakaupat, terveystuoteliikkeet ja koruliikkeet ja monet muut erikoiskaupan yritykset tarjoavat asiakkailleen lahjakortteja.  Lahjakortin ostaja voi myös itse määrittää lahjakortin rahasumman. Erikoiskaupan lahjakorteissa on perinteisesti pitkät voimassaoloajat, joten tuotteen hankinnan voi ajoittaa itselle sopivaan ajankohtaan. Ostamalla lahjakortin paikallisesta kivijalkaliikkeestä, voi tukea myös oman alueen palveluntarjonnan säilymistä.