Strategiat – Tulevaisuuden ennakoinnin kasvupolulla

Strategiat – Tulevaisuuden ennakoinnin kasvupolulla

Paikka ja aika

31 toukokuu 2023

Ke 31.5.2023 klo 9.00–11.00 Scandic Park Helsinki (Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki)

taina.luukkainen@etu.fi

Paikka ja aika

31 toukokuu 2023

Ke 31.5.2023 klo 9.00–11.00 Scandic Park Helsinki (Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki)

taina.luukkainen@etu.fi

Ilmoittautuminen

Kuvaus

Strategiat 2023 – Tulevaisuuden ennakoinnin kasvupolulla katsotaan tulevaisuuteen!

Yritysjohtaja ja väitöskirjatutkija Kai Kaasalainen kertoo yli 100 yritykselle tehdyn tutkimuksen väliaikatuloksia. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää tulevaisuuden ennakoinnin tilannekuvaa suomalaisissa ja saksalaisissa yrityksissä keskittyen erityisesti hyötyihin ja arvontuottoon, sekä löytää onnistumista vahvistavia tekijöitä ja parhaita käytäntöjä. Tutkimuksessa on ollut mukana runsas joukko Erikoiskaupan liiton jäsenliittojen yrityksiä.

Tulevaisuuden ennakointi on yritysjohdon kuuma puheenaihe. Toimintaympäristö muuttuu kiihtyvällä vauhdilla ja lisäksi muutosten voimakkuus on vuodelta kasvanut yhä disruptiivisemmaksi. Siten kyky ymmärtää vaihtoehtoisia tulevaisuuksia ja kehityskulkuja – ja jopa vaikuttaa niihin – on hyvää vauhtia muodostumassa keskeiseksi kilpailuedun lähteeksi.

Tulevaisuuden ennakoinnin avulla yritysjohto voi kasvattaa organisaationsa tulevaisuusymmärrystä ja toteuttaa johtamisen malleja, jotka edistävät kykyä hyödyntää tehokkaasti tulevaisuuden uusia mahdollisuuksia, ja jotka pienentävät liiketoiminnan riskejä. Erään arvostetun tutkimuksen mukaan yritykset, jotka tekevät ennakointia taitavasti, pystyivät tekemään keskimäärin 33 % parempaa liiketulosta ja kasvattivat arvoaan 200 % verrokkeihin nähden.

Kaasalainen lupaa, että tilaisuuden tavoitteena on myös tarjota yritysjohdolle hyvin käytännönläheisiä vinkkejä arvoa tuottavan tulevaisuuden ennakoinnin rakentamiseksi osaksi arjen johtamisjärjestelmää.

Ohjelma

8.30 alkaen aamiaistarjoilu
9.00–9.10 Tervetulosanat, Ulla Pöllänen, Erikoiskaupan liitto ETU ry
9.10–10.30 Löydöksiä ja oivalluksia tulevaisuuden ennakoinnin tutkimuksesta, sekä käytännönläheisiä vinkkejä oman yrityksen tulevaisuuden johtamisen tueksi, Kai Kaasalainen, väitöskirjatutkija
10.30–11.00 Keskustelu

Tervetuloa tulevaisuuden ennakoinnin kasvupolulle!

Tutustu koko tapahtumatarjontaamme täällä.