Infowebinaari: Metsäkatoasetuksen velvoitteet

Infowebinaari: Metsäkatoasetuksen velvoitteet

Paikka ja aika

12 maaliskuu 2024
Webinaari

Paikka ja aika

12 maaliskuu 2024
Webinaari

Ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen päättyy 12.3. klo 10.00.

Ilmoittaudu mukaan.

Kuvaus

Tervetuloa mukaan Päivittäistavarakauppa ry:n, Rakennus- ja sisustustarvikekauppa RASI:n, Elintarviketeollisuusliiton, Kaupan liiton ja Erikoiskaupan liitto ETU ry:n metsäkatoasetuksen toimeenpanoa koskevaan infowebinaariin. 

Metsäkatoasetus astui voimaan kesällä 2023 ja on siirtymäajan jälkeen (18 tai 24 kk) yrityksiä velvoittava. Lainsäädäntö tuo yrityksille uusia alkuperätieto- ja raportointivaatimuksia. Asetus koskee seuraavia hyödykkeitä: öljypalmu, soija, puu, kaakao, kahvi, nautakarja ja kumi.

Tilaisuudessa pyritään pureutumaan metsäkatoasetuksen konkreettisiin yritysvelvoitteisiin ja vastaamaan toimijoiden konkreettisiin kysymyksiin. Ennen tilaisuutta osallistujien on hyvä tutustua asetuksen perusteisiin sekä komission julkaisemiin usein kysyttyihin kysymyksiin ja niiden vastauksiin.

Infotilaisuus järjestetään 12.3.2024 klo 14.00–15.30 Teamsin välityksellä. Puhujina tilaisuudessa toimivat Ruokaviraston johtava asiantuntija Marko Lehtosalo sekä ylitarkastaja Shingo Masuda, jotka käyvät esityksessä läpi asetuksen konkreettisia vaatimuksia liittyen muun muassa toimijoiden vastuisiin sekä jäljitettävyyteen ja tiedon kuljettamiseen toimitusketjuissa.

Lisäksi Keskon kehityspäällikkö Laura Ihanainen kertoo kauppaa käyvien velvoitteista ja tietotarpeista, joita on tullut esille metsäkatoasetukseen liittyen komission Traces-järjestelmän pilottitestauksessa.

Tilaisuuden ohjelma

Tervetuloa

Metsäkatoasetuksen velvoitteet yrityksille ja käytännön soveltaminen (tilanne 3/2024)
johtava asiantuntija Marko Lehtosalo ja ylitarkastaja Shingo Masuda, Ruokavirasto

Ajatuksia kauppaa käyvien velvoitteista ja tietotarpeista
kehityspäällikkö Laura Ihanainen, Kesko Oyj

Mahdollisuus kysyä

 

Tilaisuus on maksuton järjestävien tahojen suorille jäsenyrityksille sekä jäsenliittojen jäsenyrityksille. Tilaisuuden esitykset tallennetaan ja tallenne toimitetaan ilmoittautuneille.

Tutustu EU:n metsäkatoasetukseen.

Tutustu komission julkaisemiin usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin.