Erikoiskaupan pulssi: Vertikaaliset sopimukset erikoiskaupan yrityksessä

Erikoiskaupan pulssi: Vertikaaliset sopimukset erikoiskaupan yrityksessä

Paikka ja aika

05 huhtikuu 2022
Webinaari
moona.naakka@etu.fi

Paikka ja aika

05 huhtikuu 2022
Webinaari
moona.naakka@etu.fi

Ilmoittautuminen

Koulutus toteutunut. Ilmoittautuminen on suljettu.

 

Kuvaus

Tervetuloa Erikoiskaupan liitto Etu ry:n järjestämään Erikoiskaupan pulssiin! Pulssi järjestetään tiistaina 5.4.2022 klo 9-11 kokonaan verkossa.

Pulssin kouluttajana toimii Sari Hiltunen (kilpailujuristi, Concurensia). Varatuomari Sari Hiltunen on kilpailuoikeuteen erikoistunut juristi, jolla on noin kolmenkymmenen vuoden kokemus erilaisten kilpailuasioiden hoitamisesta kotimaisissa ja EU:n kilpailuviranomaisissa ja tuomioistuimissa. Koulutuksessa käydään läpi:

- Mitä vertikaalisilla sopimuksilla tarkoitetaan?

- Milloin sopimukset ovat sallittuja tai kiellettyjä?

- Mitä tulee ottaa huomioon sopimusten arvioinnissa?

Koulutuksen teemoja lähestytään arjen tilanteiden ja esimerkkien kautta, joissa otetaan huomioon eri portaiden (valmistaja, tukkukauppa ja vähittäiskauppa) näkökulmat. Lisäksi koulutuksessa käsitellään vertikaalisia sopimuksia hinnoittelun, toimialueiden, jakelujärjestelmien ja digitaalisen kaupan näkökulmista. Tilaisuuden avaa Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija, varatuomari Annaliisa Oksanen, joka käsittelee lyhyesti kilpailunrajoitusten valvontaa ja kilpailurikkomuksiin liittyviä seuraamuksia. Annaliisalle voit myös toimittaa etukäteen kysymyksiä ja toiveita koulutukseen sisältöön liittyen: annaliisa.oksanen@ek.fi