Erikoiskaupan pulssi - Kuinka yritys voi torjua vihaa, disinformaatiota ja vaikuttamisyrityksiä somessa

Erikoiskaupan pulssi - Kuinka yritys voi torjua vihaa, disinformaatiota ja vaikuttamisyrityksiä somessa

Paikka ja aika

09 toukokuu 2023
Webinaari
kinja.pakarinen@etu.fi

Paikka ja aika

09 toukokuu 2023
Webinaari
kinja.pakarinen@etu.fi

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittaudu tästä.

Kuvaus

Tervetuloa Erikoiskaupan liitto ETU ry:n järjestämään kaikille avoimeen Erikoiskaupan pulssiin! Pulssi järjestetään tiistaina 9.5. klo 9.00-10.30 verkossa.

Luotettava media ja medialukutaitoinen kansa turvaavat toimivan demokratian ja turvallisen yhteiskunnan. Suomessa kansalaisten medialukutaito on muuhun maailmaan verrattuna erittäin hyvä, kuitenkin myös meillä moni haksahtaa väärään tietoon, salaliittoteorioihin ja jopa propagandaan. Yksi syy tähän on sosiaalinen media, joka ei noudata journalistisia sääntöjä eikä poista sivuiltaan valeuutisia eikä propagandaa. 

Informaatiovaikuttaminen lisääntyi merkittävästi sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan. On jokaisen kansalaisen vastuulla oppia erottamaan väärä ja oikea informaatio, sekä oppia suojautumaan väärän informaation vaikutuksilta. Rakentava kommunikaatio vahvistaa demokratiaa ja yhteiskuntarauhaa.

Kuinka yritys voi torjua vihaa, disinformaatiota ja vaikuttamisyrityksiä somessa -aiheeseen tutustutaan Heidi Finnilän johdolla. Finnilä on filosofian maisteri, joka tunnetaan työstään Ylen toimittajana 90-luvulta saakka ja Julkisen sanan neuvoston jäsenyydestä vuodesta 2021 alkaen. Hän on juontanut radio- että televisiolähetyksiä, keskusteluohjelmia ja vaaliväittelyitä.Tällä hetkellä Finnilä työskentelee Svenska Ylen Kunskap toimituksessa pääasiallisena tehtävään mediakasvatus. 

Pulssissa käsitellään seuraavia teemoja:
Viha, disinformaatio ja vaikuttamisyritykset sosiaalisessa mediassa – miten yritys voi pärjätä kovenevassa keskustelukulttuurissa?
Mitä muuttunut turvallisuustilanne tarkoittaa kotimaiselle keskustelukulttuurille verkossa?
Mitä tarkoittaa disinformaatio?
Miten huomata disinformaatio?
Miten toimia, kun oman yrityksen tai organisaation somekanavilla jaetaan vihapuhetta tai disinformaatiota?

Tervetuloa luennolle, joka antaa välineitä ymmärtää tämän päivän rönsyilevää mediamaailmaa ja auttaa tunnistamaan väärän informaation.

Tutustuthan myös muihin koulutuksiimme.

Kaupan ala on jatkuvassa muutoksessa, joten ETU ry:llä haluamme tukea uuden oppimista.