24.10.2023 Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry

Vuoden Luontaishoitoteko 2023-palkinto Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkölle

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry jakaa Vuoden Luontaishoitoteko-palkinnon vuosittain henkilölle, joka on teollaan vaikuttanut myönteisesti luontaishoitoalan kenttään, ja tuo uutta tietoa, tai tietoa uudella tavalla esiin luontaisalasta, sekä vaikuttaa positiivisesti kuluttajan turvalliseen luontaishoitojen käyttöön.

Vuonna 2023 palkintoraati valitsi palkinnon saajaksi Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkön. Hän vaikuttaa positiivisesti Suomen luontaishoitojen kenttään, sekä hyvillä yhteistyötaidoillaan ja tarmollaan yhdistää alan järjestöjä ja toimijoita. Mika Rönkkö edistää niin luontaishoitojen, kuin ravintolisienkin turvallista käyttöä.

"Mika Rönkkö on vuosia jakanut aktiivisesti ja ajantasaisesti tietoa verkostoissaan alaa koskevista ajankohtaisista uutisista.  Mika Rönkkö ansaitsee tulla palkituksi, koska hänen asiallinen ja tietoon pohjautuva tiedotuksensa tukee luontaisalan kehittämistä", toteaa Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n puheenjohtaja Marja Jokela.

LKL ry:n puheenjohtaja Marja Jokela nosti palkintoa luovuttaessaan esiin luontaisterapia-alan tärkeän roolin suomalaisten kuluttajien terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Nykyisessä terveydenhuoltojärjestelmän kuormittuneessa tilanteessa olisi hyvä kannustaa kuluttajia hoitamaan terveyttään ja hyvinvointiaan itsehoidon ja luontaisterveysalan ammattiosaamisen avulla.

"Kiitos tästä suuresta kunnianosoituksesta. Työssäni Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitossa olen huomannut täydentävien hoitojen merkityksen yhteiskunnassa ja kansalaisten terveydenhoidossa. Uskon vakaasti siihen, että täydentävien hoitojen asemaa tulee Suomessa parantaa ja olen omalta osaltani pyrkinyt tätä tukemaan. Arvostan suuresti Vuoden Luontaishoitoteko 2023-palkinnon saamista ja se kannustaa jatkamaan työntekemistä täydentävien hoitojen järjestöjen ja alan ammattilaisten kanssa", sanooa Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry edustaa koulutettuja, ammattiluontaishoitajia/terapeutteja. Keskusliitto tekee jatkuvasti työtä myönteisten rakenteiden puolesta, pitämällä mm. rekisteriä koulutetuista luontaisterapeuteista, ja edistämällä luontaishoitoalan toimijoiden ammatillisuutta. LKL ry on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö ja on luonut Suomeen Luontaishoitojen teemapäivän (23.1.). LKL ry kannustaa kaikkia median edustajia tekemään asiallisia ja rakentavia julkaisuja ammattiterapeuteista, ja nostamaan esiin luontaishoitoalan onnistumisia.

 

Vuoden Luontaishoitoteko 2023-palkinto annettiin Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkölle I love me-messuilla 20.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.  

Lisätietoja Vuoden Luontaishoitoteko 2023-palkinnosta:
Mika Rönkkö, toiminnanjohtaja
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto 
puh. 0500 430 818
mika.ronkko@terveystuotekauppa.fi
www.terveystuotekauppa.fi

Marja Jokela, puheenjohtaja
Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry
040 584 2008
toimisto@lkl.fi
www.lkl.fi

Kuva: Vasemmalta Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n puheenjohtaja Marja Jokela, Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö ja Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n varapuheenjohtaja Regina Keskinen vuoden 2023 luontaishoitotekopalkinnon julkistustilaisuudessa I love me-messuilla 20.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.