20.03.2024 Muoti- ja urheilukauppa ry

LAKOT JOHTAVAT TAVARAPULAAN KAUPOISSA

Satamalakon vaikutus ulottuu huomattavasti kahta viikkoa pidemmälle ja iskee pahasti juuri alkavaan kevätsesonkiin. Meneillään olevien lakkojen vuoksi asiakas ei välttämättä löydäkään kaupasta haluaamaansa tuotetta.

Meneillään oleva satamalakko vaikuttaa varsinkin kaukoidän konttikuljetuksien purkamiseen ja lakon takia viivästyy tuotteiden matka kontista kaupan hyllylle. Monen vaatteen, kengän ja polkupyörän matka myymälään odottaa nyt konttien purkamista, mikä saattaa kestää paljon odotettua kauemmin. Kahden viikon lakko voi käytännössä merkitä viikkojen toimitusviivettä.

”Edellinen parin päivän lakko viivästi toimituksia jopa parilla viikolla. On syytä pelätä, että joiden tuotteiden purkaminen ruuhkautuneista satamista kaupan hyllylle voi viivästyä jopa toukokuulle, jolloin koko myyntisesonki voi olla jo takana”, tiivistää toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää Muoti ja urheilukauppa rystä.

Esimerkiksi polkupyörien paras myyntisesonki on alkamassa ja tavarat ovat jumissa joko satamassa olevissa konteissa tai odottavat laivoissa.