26.09.2023 Terveystuotetukut ry

KÄÄPÄ Biotechille rahoituskierroksella 2,5 miljoonaa euroa – tuotantomäärä nousee vastaamaan lääkesieniuutteiden kasvavaan kysyntään

KÄÄPÄ Biotech päätti onnistuneesti 2,5 miljoonan euron rahoituskierros A:n kansainvälisten sijoittajien tuella. Omaa pääomaa nostettiin tuotantokapasiteetin kasvattamiseksi

Suomalaisen biotekniikan startupin KÄÄPÄ Biotechin palkittu Nordic Mushrooms -tuotelinja on kiinnittänyt suurten maailmanlaajuisten ravintolisävalmistajien huomion. Rahoituskierroksen pääsijoittaja Applied Food Sciences (AFS) on johtava pohjoisamerikkalainen raaka-ainetoimittaja terveystuoteteollisuuden yrityksille. Muita sijoittajia ovat eteläafrikkalainen HL Hall and Sons Group, joka on toiminut vuodesta 1890 elintarvike-, lääke- ja ravintolisäteollisuudessa sekä rahoituspalveluissa.

Rahoitusta hyödynnetään Nordic Mushrooms -tuotelinjan tuotantokapasiteetin skaalaamisessa. KÄÄPÄ Biotech on kehittänyt ainutlaatuisia kasvumenetelmiä sienille, joita käytetään Nordic Mushrooms -uutteiden valmistukseen. Sienten tuotantokapasiteettia nostetaan vastaamaan kysyntää päivittämällä sisätilojen kasvatustiloja ja skaalaamalla tuotantolaitteisto tuottamaan suurempia tuotantoeriä.

– Pääomaa korottamalla on mahdollista sanoa kyllä kaikille uusille asiakkaille. Toimialalta saatu palaute kertoo, että Nordic Mushrooms -tuotelinjamme on se, mitä markkinat ovat odottaneet, kertoo KÄÄPÄ Biotechin toimitusjohtaja Eric Puro.

Lääkesienimarkkinat ovat kasvaneet nopeasti viime vuosina. Markkinoille on kaivattu laadukkaita, innovatiivisia, läpinäkyviä ja kestäviä vaihtoehtoja. Orgaanisten lääkesienen ainesosien kasvava kysyntä on innoittanut KÄÄPÄ Biotechin kehittämään Nordic Mushrooms -tuotelinjaa. KÄÄPÄ on kehittänyt täysin läpinäkyvän toimitusketjun, joka keskittyy luonnonmukaisesti kasvatettuihin suomalaisiin ainesosiin.

KÄÄPÄ Biotech on tehnyt laajaa tutkimusta lääkesienistä löytyvistä kiinnostavista yhdisteistä. Näitä ovat beetaglukaanit, terpenoidit, antioksidantit ja monet muut. KÄÄPÄn käyttämät huipputekniset tuotantomenetelmät tarjoavat turvallisemman ja tehokkaamman keinon valmistaa markkinoiden puhtaimpia ja voimakkaimpia sieniuutteita.

 

Lisätietoja

Otso Mursula
kaupallinen johtaja, KÄÄPÄ Biotech
040 867 6641, otso@kaapabiotech.com

KÄÄPÄ Biotech kuvapankki