Uutinen

Tulevaisuuden ennakoinnin hyödyt esiin Erikoiskaupan liiton Strategiat-seminaarissa

Tulevaisuuden ennakoinnin hyödyt esiin Erikoiskaupan liiton Strategiat-seminaarissa

Vuoden 2022 Strategiat-seminaarissa paneuduttiin muutoksen tuomiin mahdollisuuksiin. Tänä vuonna aiheena on tulevaisuuden ennakointi.
Teksti Erikoiskaupan liitto Etu ry, Kuva: Markus Kalmi
Share

17.5.2023

Share

Toukokuun lopulla järjestettävässä Strategiat-seminaarissa esitellään yritysjohtajan ja väitöskirjatutkijan Kai Kaasalaisen tutkimusta tulevaisuuden ennakoinnista ja sen tuomista hyödyistä.


Erikoiskaupan liiton tämän vuoden Strategiat-seminaarissa käsitellään tulevaisuuden ennakoinnin tuomaa hyötyä ja lisäarvoa yrityksille. Vuotuinen seminaari pidetään Helsingin Scandic Park hotellissa keskiviikkona 31.5. Seminaarissa Tamro Oyj:n toimitusjohtaja ja väitöskirjatutkija Kai Kaasalainen esittelee tutkimuksen väliaikatuloksia.

Erikoiskaupan liiton viestintäsuunnittelija Kinja Pakarinen on ollut tiiviisti mukana järjestämässä kevään huippuseminaaria. Pakarisen mukaan seminaari on hyvä esimerkki yhdistyksen laaja-alaisesta koulutus- ja tapahtumatoiminnasta.

”Koulutuksissamme ja tapahtumissamme seurataan aina tiiviisti aikaa, jossa elämme. Juuri siksi nyt on oikea aika katsoa tulevaisuuteen Kai Kaasalaisen johdolla, kun hän kertoo yli 100 yritykselle tehdyn tutkimuksen väliaikatuloksia.”

Kaasalaisen tutkimuksen tavoitteena on selvittää tulevaisuuden ennakoinnin tilannekuvaa suomalaisissa ja saksalaisissa yrityksissä sekä tuoda esiin sen hyödyt ja arvontuoton. Tutkimuksen avulla pyritään löytämään tulevaisuuden ennakoinnin parhaita käytäntöjä. Tulevaisuuden ennakoinnin avulla yritysjohto voi kasvattaa organisaationsa tulevaisuusymmärrystä ja toteuttaa johtamisen malleja, jotka edistävät kykyä hyödyntää tehokkaasti tulevaisuuden uusia mahdollisuuksia, ja jotka pienentävät liiketoiminnan riskejä.

Kinja Pakarinen korostaa tulevaisuuden ennakoinnin merkitystä kaupan eri toimialoilla toimiville yrityksille.

”Kaupan ala on yksi Suomen talouden suurimmista toimialoista, jonka erityispiirre on jatkuva muutos. Erikoiskaupan liitossa haluamme tehdä osamme, jotta alalla työskentelevät voivat päivittää ammattitaitoon. Tästä syystä Strategiat-seminaari on jokaiselle avoin ja maksuton tapahtuma.”

Seminaarissa on varattu runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuus on Pakarisen mukaan myös erinomainen paikka verkostoitua eri aloja edustavien ihmisten kanssa.

Erikoiskaupan liitolla on monipuolinen kattaus erilaisia koulutuksia ja tapahtumia, jotka tukevat yritysten toimintaa. Pakarinen nostaa esiin vuotuisten seminaarien lisäksi yhdistyksen säännöllisesti järjestämät webinaarit.

”Haluamme tukea alalla työskenteleviä avoimilla koulutuksia erikoiskaupan aloilta. Erikoiskaupan pulssi -nimellä kulkevat koulutuksemme sopivat alan osaajille ja kaupan kehityksestä kiinnostuneille. Koulutukset ovat avoimia kaikille ja järjestetään etäyhteyksin, jotta mahdollisimman monella olisi tilaisuus päivittää ammattitaitoaan.”

Strategiat 2023-seminaari järjestetään Scandic Park Helsingissä keskiviikkona 31.5.2023. Lisätietoa tilaisuudesta ja ilmoittautuminen Erikoiskaupan liiton tapahtumasivulla.