25.04.2024

Petri Salo jatkaa Erikoiskaupan liiton puheenjohtajana – strategiatyö vahvistaa alan kehitystä

Erikoiskaupan liiton puheenjohtajana jatkaa Petri Salo. Toimitusjohtaja Ulla Pöllänen korosti käynnissä olevan strategiatyön tärkeyttä, jonka avulla pyritään tukemaan alaa muuttuvassa maailmassa. 

Erikoiskaupan liiton jäsenyhdistykset kokoontuivat Helsingissä järjestettyyn vuosikokoukseen, missä käsiteltiin yhdistyksen edellisen toimintakauden tapahtumat ja päätettiin hallituksen kokoonpanosta sekä puheenjohtajistosta.  

Työpaikkatarvikekauppa ry:n puheenjohtaja ja Ajasto Paperproducts Oy:n toimitusjohtaja Petri Salo jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Varapuheenjohtajana jatkaa Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja ja Kirjakauppaliiton hallituksen jäsen Minna Kokka. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Instru Optiikan toimitusjohtaja ja Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n hallituksen jäsen Pasi Anttila.  

Lisäksi hallituksessa jatkavat:  

Pauliina Bovellan, Sailab-MedTech Finland ry ja liiketoimintajohtaja, Berner Oy 

Niilo Färkkilä, Lääketeollisuus ry ja toimitusjohtaja, Amgen Suomi Oy 

Jarmo Hörkkö, Terveystuotetukut ry ja terveystuoteasiantuntija, Almado Oy 

Kai Kaasalainen, Lääke- ja terveyshuolto ry ja toimitusjohtaja, Tamro Oyj 

Markus Nummisalo, Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry ja myyntijohtaja, Samsung Electronics Nordic Ab 

Onerva Pekkonen, Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry ja apteekkari emerita, Circlum Farmasia Oy 

Harri Päiväniemi, RASI ry ja toimitusjohtaja, STARK Suomi Oy 

Andreas Ögård, Fashion Finland ja yrittäjä, Meritta Bra 

Strategiatyöllä kohti vuotta 2030  

Erikoiskaupan liitolla on käynnissä strategiatyö, jossa käännetään katse vuoden 2030 visioon. Strategiatyöllä tuetaan menestyvän ja monipuolisen erikoiskaupan edistämistä.  

"Strategiatyössä huomioidaan maailman jatkuva muuttuminen. Näiden muutosten keskellä on ensiarvoisen tärkeää uudistua, jotta alan elinvoimaisuus kasvaa. Työstämme strategiaa, joka ohjaa meitä, samalla tarjoten tilaa luovalle ajattelulle ja nopeille reagoinneille. Tämä lähestymistapa auttaa meitä kehittämään liittomme toimintaa jatkuvasti", kertoo Erikoiskaupan liiton toimitusjohtaja Ulla Pöllänen

Erikoiskaupan liiton jäsenyhdistykset kattavat laajasti erikoiskaupan Suomessa. Vähittäis- ja tukkukaupan lisäksi edustettuna on myös terveysaloja, kuten silmäterveys ja lääketeollisuus. Erikoiskaupan liiton 13 jäsenen alta löytyy yli 900 yritystä, joissa työskentelee noin 41 000 alalla toimivaa ammattilaista. 

”Haluamme olla entistä vahvemmin tukemassa toimialojen päivittäistä tekemistä niin suurempien linjojen kuin pienempien yksityiskohtien saralla. Kaikkien meidän yhteisenä tavoitteenamme on edistää erikoiskaupan eri toimialoilla toimivien yritysten mahdollisuuksia kasvaa ja menestyä myös tulevaisuudessa”, Pöllänen jatkaa. 

Lisätietoja 

Ulla Pöllänen, toimitusjohtaja, Erikoiskaupan liitto ETU ry
p. 050 300 1660, ulla.pollanen@etu.fi