12.09.2022

Muotialan gaalassa palkitaan Suomen paras muotikauppa ja alan kovimmat tekijät – vuoden muotivaikuttajaksi ehdolla pääministeri Sanna Marin

 

Fashion Finland järjestää 16. syyskuuta Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -gaalan, jossa jaetaan muotialan merkittävimmät tunnustukset ja palkitaan muun muassa Suomen paras muotikauppa. Tilaisuuden juontavat Sami Sykkö ja Noora Hautakangas – myös tuomaristo on täynnä tuttuja nimiä. Suomen pääministeri Sanna Marin on ehdolla kahdessa kategoriassa.

Fashion Finland järjestää Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -illallisgaalan perjantaina 16. syyskuuta Scandic Grand Central -hotellissa Helsingissä klo 19 alkaen. Illan juontavat Fashion Finlandin päätoimittaja ja liiketoimintajohtaja Sami Sykkö ja Fashion Finlandin hallituksen jäsen, second hand -ketju Reloven perustaja Noora Hautakangas.

Gaalassa palkitaan paras markkinointiteko, vastuullisuusteko, muotielämys ja muotivaikuttaja. Pääministeri Sanna Marin on ehdolla Suomen parhaaksi muotivaikuttajaksi ja hänen nahkatakkinsa kilpailee paras muotielämys -sarjassa.

Voittajat valitsee muoti- ja media-alan vaikuttajista sekä päättäjistä koostuva tuomaristo, johon kuuluvat tanssitaiteen legenda Jorma Uotinen, media-alan moniosaajat Anni Hautala, Esko Eerikäinen ja Ella Kanninen, lastenvaatebrändi Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, vastuullisen vaatemerkki VIMMAn perustaja Marjut Rahkola, porilaisen muotitavaratalo Ratsulan toimitusjohtaja Matti Ratsula ja Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

Illan aikana paljastetaan myös Suomen paras muotikauppa -yleisöäänestyksen voittaja. Ääniä annettiin yli 2 000.

Ohjelmassa on lisäksi huippuesiintyjiä ja upea illallinen, jonka menun on suunnitellut muodin ja ruokamaailman ammattilainen, ravintola Sikke'sin keittiömestari Pipsa Hurmerinta

Samana päivänä Fashion Finland järjestää Scandic Grand Central -hotellin tiloissa myös inspiroivan aamupäiväseminaarin klo 9–12. Seminaarissa muotikaupan kotimaiset ja kansainväliset ammattilaiset kertovat, millaiset ovat muotikaupan trendit tulevaisuudessa, millainen merkitys on muotikaupan luomalla yhteisöllä, miten vastuullisuudella voi takoa tulosta ja kuinka houkutella pikkukaupungin asukkaat muodin pariin. Lisäksi seminaarissa kuullaan vinkit myynnin kasvattamiseen ja brändin kirkastamiseen suoraan Pariisista, kun ääneen pääsee huippunopeasti kasvavan AMI Paris -muotibrändin toimitusjohtaja Nicolas Santi-Weil.

Tapahtuman tuotto käytetään Fashion Finlandin toiminnan kehittämiseen, muotikaupan arvostuksen ja näkyvyyden edistämiseen, muodin kulttuurin ylläpitämiseen sekä muotikauppiaiden työn tukemiseen.