18.04.2024

Lääketeollisuuden toimitusjohtajaksi on valittu Anne-Mari Virolainen


Lääketeollisuus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Anne-Mari Virolainen. Virolainen toimi Juha Sipilän hallituksessa ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä 2018–2019. Hän oli kansanedustaja 2007–2023.

Virolainen on toiminut myös yrittäjänä sekä erilaisissa johtotehtävissä useissa yrityksissä. Lisäksi hänellä on ollut lukuisia luottamustehtäviä eri potilasjärjestöissä.

”Talous, turvallisuus, terveys ja tutkimus. Nämä neljä asiaa ovat ihmiselle ja yhteiskunnalle hyvän elämän peruspilareita ja lääketeollisuus vaikuttaa niistä jokaiseen. Ne ovat myös minulle itselleni erityisen tärkeitä teemoja. Olenkin valtavan innostunut ja motivoinut saadessani johtaa keskeisen suomalaisen kasvualan tuloksellista yhteistyötä”, Virolainen toteaa.

”Edessämme on valtavia haasteita, joita Lääketeollisuus haluaa olla mukana aktiivisesti ratkomassa. Kuluvan viikon kehysriihessä hallitus päätti myös uusista lääkkeitä koskevista säästöistä, joista on tärkeä jatkaa keskustelua toimialan kanssa. Me näemme toimialan innovaatiopohjaisen talouden rakentajana. Olemme valmiina kansallisiin kasvutalkoisiin. Tämä edellyttää toimintaympäristöstä huolehtimista. Yhtä lailla tärkeää on vaikuttaa Euroopan unionissa valmisteltavaan lainsäädäntöön. Minusta terveys on myös Euroopan strategisen autonomian ytimessä ja haluamme käydä tästä keskustelua EU-vaalien yhteydessä”, Virolainen korostaa.

Lääketeollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Niilo Färkkilä on erittäin tyytyväinen toimitusjohtajavalintaan. ”Halusimme toimitusjohtajaksi vahvan johtajan, jolla on vankka toimintaympäristön ymmärrys sekä kattavat yhteiskunnalliset verkostot. Anne-Marissa saamme nämä kaikki kolme ominaisuutta samassa paketissa. Uskon, että kasvua ja hyvinvointia rakentavan Lääketeollisuuden ääni on jatkossa yhteiskunnallisessa keskustelussa entistä kuuluvampi”, hän kertoo.

Lisätiedot:
Niilo Färkkilä, Lääketeollisuus ry:n puheenjohtaja, puh. +358 50 433 4504
Haastattelupyynnöt: viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Arto Virtanen, puh. +358 44 537 0244

--