24.03.2021

KÄÄPÄ Biotech valittu NutraIngredients Awards 2021 -kilpailun finalistiksi

 

Suomalainen bioteknologiayritys KÄÄPÄ Biotech on valittu NutraIngredients Awards 2021 -kilpailussa Start-up kategorian finalistiksi. Vuonna 2018 perustettu yritys on erikoistunut sienitieteellisten sovellusten tutkimukseen, kehitykseen ja kaupallistamiseen. KÄÄPÄ lanseerasi vuonna 2019 KÄÄPÄ Health -sieniuutesarjan ja vuonna 2020 Nordic Mushrooms -tuotesarjan kansainväliseen tukkujakeluun. 

NutraIngredients Awards -kilpailu järjestetään vuosittain Euroopassa terveystuote- ja ravintolisäalan yrityksille. Kilpailussa valitaan voittaja 16:sta eri kategoriasta. Parhaat raaka-aineet, tuoteinnovaatiot, yritykset ja toimialan vaikuttajat palkitaan kilpailussa.  Kilpailu järjestetään jo seitsemättä vuotta peräkkäin. 

Kuluttajamarkkinoilla on nähtävissä vahva trendi, joka painotta yritysten vastuullisuutta, luotettavuutta, raaka-aineiden jäljitettävyyttä ja tuotantoketjujen läpinäkyvyyttä. KÄÄPÄ Biotechin tuotesarjat on kehitetty vastaamaan juuri näihin kysymyksiin. 

Yritys kasvattaa luomulaatuisia sieniä Suomessa suomalaisesta FSC- tai PEFC-sertifioidusta koivusta valmistetulla kasvualustalla. Sienien sisäkasvatuksessa jäljitellään ulkokasvatuksessa parhaiksi havaittuja luonnonolosuhteita, mikä varmistaa sienten korkeat yhdistepitoisuudet. Sisäkasvatuksessa tuotetaan luomulaatuista shiitaketta, siiliorakasta, koppelokääpää ja lakkakääpää. Sienien kuivaus ja jatkojalostus tapahtuu KÄÄPÄn omassa tuotantolaitoksessa Karjalohjalla.

Tuotevalikoimaan kuuluva luomulaatuinen pakurikääpä kerätään tällä hetkellä Lapista. Luonnonvaraisen pakurikäävän saatavuus on kuitenkin ehtymässä, joten KÄÄPÄ tuottaa yhteistyössä suomalaisista metsänomistajista koostuvan viljelyverkostonsa kanssa luomupakuria Luonnonvarakeskus Luken innovaatioon pohjautuvalla menetelmällä. 

Kansainväliset sienituotemarkkinat ovat vahvassa kasvussa, ja kysyntä laadukkaille luomulaatuisille sienituotteille ylittää olemassa olevan tarjonnan. Toimialan haasteena ovat kuitenkin Kiinasta peräisin olevat sienituotteet, joissa on havaittu laatuongelmia ja jopa jämiä saasteista ja ympäristömyrkyistä. Vahvan kysynnän takia alalla markkinoidaan sienituotteina myös jyväseoksessa kasvatettuja sienirihmastotuotteita, joissa on kuitenkin vain erittäin pieniä pitoisuuksia sienien itiöemissä esiintyvistä yhdisteistä. KÄÄPÄ Biotech valmistaa luomulaatuiset sieniuutteensa sienien itiöemistä ultrasonisesti avustetulla uuttamisteknologialla, mikä takaa tuotteiden korkean laadun ja mahdollisimman korkeat yhdistepitoisuudet. 

– NutraIngredients Awards 2021 -kilpailun finalistiksi valinta on upea kunnianosoitus KÄÄPÄ Biotechille. Yrityksemme tavoitteena on edistää Suomessa tuotettujen ravintolisien kansainvälistä kysyntää ja kansainvälisten markkinoiden tietoisuutta Suomen puhtaasta luonnosta upeiden tuoteinnovaatioiden lähtökohtana, KÄÄPÄ Biotechin toimitusjohtaja Eric Puro sanoo.

 

Lisätiedot:

Eric Puro, CEO
+358 50 595 7716
eric.puro@kaapabiotech.com

 

KÄÄPÄ Biotech on bioteknologiayritys, joka tutkii ja kehittää innovatiivisia sienialan sovelluksia eri toimialoilla hyödynnettäväksi. Yritys on sitoutunut edistämään ihmisten ja ekosysteemien hyvinvointia.  

KÄÄPÄ Biotechilla on kolme osastoa: KÄÄPÄ ForestKÄÄPÄ Health ja Nordic Mushrooms. KÄÄPÄ Forest hallinnoi maailman suurinta pakurin viljelyverkostoa ja edistää metsien monikäyttöä. KÄÄPÄ Health hallinnoi yhtä Euroopan suurimmista sienten ulkokasvatustiloista ja valmistaa luomutuotettuja sieniuutteita. Nordic Mushrooms on Suomessa luomutuotettujen sieniuutteiden tukkumyyntisarja.

Terveystuotetukut ry:n tehtävänä on edistää laadukkaiden ja luotettavien terveystuotteiden valmistusta, maahantuontia ja markkinointia. Toimimme jäsentenvälisenä edunvalvojana ja yhdyssiteenä. www.terveystuotetukut.fi