07.05.2024

Tuoreet teokset innostivat lukemaan huhtikuussa ja äitienpäivä näkyy kirjakaupoissa

Huhtikuussa Suomessa tartuttiin tuoreisiin kirjoihin. Kaikki kolme myydyintä kirjaa on julkaistu huhtikuun 2024 aikana.

Kun tarkastellaan kaikkia kirjallisuudenlajeja kaikissa formaateissa, myydyin teos huhtikuussa oli Enni Mustosen Kartanonrouva (Otava 2024), toiseksi myydyin Seppo Jokisen Satuttamisten summa (Kultosaari 2024) ja kolmanneksi eniten myytiin Venny Helénin teosta Rambon talli: Kadonneiden hevosten mysteeri (WSOY 2024). 

Myös muissa myyntikategorioissa Mitä Suomi lukee -listalle nousi uusia teoksia. Käännetyn kaunokirjallisuuden toiseksi ja neljänneksi myydyimmät teokset, Colleen Hooverin Muistoja hänestä (WSOY 2024) ja Sarah Larkin Tulikukkien aika (Bazar 2024), nousivat uusina teoksina listalle. Lasten ja nuorten kirjojen kolmen kärkeen kipusivat uusina Venny Helénin Rambon talli: Kadonneiden hevosten mysteeri, Minna Kivelän ja Paula Norosen Älyttömän hulluja satuja (Tammi, 2024) sekä Paula Norosen Supermarsu paljastaa salaisuuden (Tammi, 2024).

Äitejä muistetaan kirjoin mutta myös muilla kirjakauppojen tuotteilla - vinkkejä äitienpäivän muistamisiksi

“Kirjat ovat ihana lahjaidea, koska kirjat ja lukeminen tarjoavat omaa aikaa äidille. Lahjavinkiksi haluan antaa tietokirjapuolelta Taiteen historia ilman miehiä (Otava 2024) ja Rakas Eeva Kilpi (WSOY 2024) -teokset, sanoo Reetta-Liisa Pikkola, Suomalaisen Kirjakaupan kaupallinen johtaja. 

Marjo Tuomikoski Akateemisesta Kirjakaupasta puolestaan vinkkaa Tommi Kinnusen Kaarna-teoksesta (WSOY 2024) sekä Saara Turusen Hyeenan päivät -kirjasta (Tammi 2024). 

“Käsityökirjat ovat kiva lahjaidea, sillä ne yhdistävät useamman harrastuksen - lukemisen ja käsillä tekemisen. Täytettävät kirjat nousevat suosioon merkkipäivien yhteydessä, muistuttaa Larisa Pesonen Adlibrikselta. 

Kirjat ovat klassinen äitienpäivän muistaminen mutta kirjakaupoista ostetaan myös muita tuotteita lahjaksi. 

“Marimekon Unikko-kuosi viettää juhlavuotta, ja kuosin koristamat pussit ja laukut innostavat myös kirjakaupoissa. Kauniit kuosit ja designit ylipäätään ovat houkuttelevia lahjaideoita”, kertoo Pikkola. 

“Kaunis muistikirja on klassinen ja aina suosittu sekä tarpeellinen lahja”, täydentää Tuomikoski. 

“Viime hetken vinkkinä lahjakortti on nopea vaihtoehto, joka antaa äidille vapauden valita itse”, vinkkaa Pesonen.

Mitä Suomi lukee -tilastot perustuvat kirjakauppojen myyntilukuihin kivijalka- ja verkkokaupoissa, lukuaikapalveluiden kuunnelluimpiin ja luetuimpiin kirjoihin sekä Lehtipisteen ja markettien myyntiin.   

Tilastot kokoaa Kirjakauppaliitto ja niistä viestitään Instagramissa @mitasuomilukee -tilillä ja Facebookissa Mitä Suomi lukee -sivulla. Kaikkiin tilastoihin pääsee tutustumaan osoitteessa www.mitasuomilukee.fi.  

Lisätietoja 

Laura Karlsson, toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto
050 571 5511, laura.karlsson@kirjakauppaliitto.fi

Kirjakauppaliitto (www.kirjakauppaliitto.fi) on 120-vuotias kirja- ja paperikauppojen järjestö. Kirjakauppaliitto tarjoaa jäsenilleen neuvonta-, koulutus- ja tietopalveluja sekä edistää lukemista.