06.02.2023

Rauta-arvoihin vaikuttava Vitatabs® Laktoferriini + C on valittu vuoden 2023 terveystuotteeksi

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut Vitatabs® Laktoferriini + C:n vuoden 2023 terveystuotesarjan voittajaksi. Terveyskaupan ammattilaisten valitseman voittajatuotteen valmistaa suomalainen Hankintatukku Oy.

Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla. Se muistuttaa hyvin paljon yleisempää raudankuljetusproteiinia transferriiniä, mutta laktoferriini pystyy toimimaan elimistössä paljon happamammissa olosuhteissa. Laktoferriini auttaa rautaa jakautumaan oikein elimistössä ja siitä saattaa olla hyötyä henkilöille, joilla on varastoraudan vajausta tai joilla rautaa on liikaa. 

Laktoferriiniä on ollut myynnissä aiemminkin, sekä Suomessa että muualla, mutta sen kaikista terveysvaikutuksista ei ole ollut aiemmin tietoja”, kommentoi tuotekehityspäällikkö Ansa Viskari. ”Olin vaikuttunut, kun löysin muutama vuosi sitten useita uusia tutkimuksia laktoferriinin vaikutuksesta raudan imeytymiseen ja hyväksikäytettävyyteen. Näiden tutkimusten pohjalta lähdin kehittämään uutta tuotetta nimenomaisesti raudan imeytymistä edistämään.”

Matalat ferritiiniarvot terveyshaasteena

”Matalat rauta-arvot ovat useille terveyshaaste, joka vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin monella tapaa”, kertoo markkinointipäällikkö Tiina Isoniemelä. ”Vitatabs® Laktoferriini+C on ratkaisu monille raudan puutteesta kärsiville. Valmiste on vatsaystävällinen ja luonnollisuutensa vuoksi sopii lähes kaikille. Tuote vaikuttaa positiivisesti myös vastustuskykyyn ja ihoon sitomalla elimistön vapaata rautaa,” Isoniemelä jatkaa.

Vitatabs® Laktoferriini +C:n valinnan kriteerit olivat:
-takana on tutkimustietoa ja onnistunutta tuotekehitystä
-laaja positiivinen kuluttajapalaute
-tuote on terveystuotealan tavoitteiden ja hengen mukainen; se soveltuu itsehoitotuotteeksi terveydestään huolehtivalle kuluttajalle
-tuote on laadukas ja luotettava

”Vitatabs® Laktoferriini+C:n menestys on ollut hieno esimerkki koko organisaatiomme erinomaisesta toiminnasta. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta ja kiitosta kuluttajilta, mikä on ollut erityisen innostavaa ja rohkaisevaa myös tuotteen tulevaisuuden kannalta,” toteaa toimitusjohtaja Pekka Risikko.

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut vuodesta 1987 lähtien terveystuotealan parhaita tuotteita. Tänä vuonna terveyskaupan ammattilaiset valitsivat vuoden parhaan tuotteen.

”Onneksi olkoon koko Hankintatukun väelle! Hankintatukku on onnistunut jälleen yhdistämään tutkimustietoa ja tuotekehitystä hienolla tavalla. Arvostan Hankintatukun asiantuntijoiden osaamista ja yrityksen kykyä tuoda markkinoille ravintolisiä, joille on löytynyt oikea ajankohta ja tarve. Tämä vuoden voittajatuote on saanut alan ammattilaisten lisäksi myös kuluttajat huomioimaan raudan imeytymisen tukena toimivan laktoferriinin. Voittajatuotteen ympärillä kaikki menestyksen elementit ovat toteutuneet. Tutkimustiedosta, tuotekehityksestä, alan ammattilaisten koulutuksesta, markkinoinnista ja kuluttajien valinnoista on syntynyt ketju, joka on synnyttänyt vahvan pohjan menestyvälle terveystuotteelle,” sanoo Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

 

Lisätietoja:
Tiina Isoniemelä, markkinointipäällikkö, Hankintatukku Oy
puh. 040 555 9933
tiina.isoniemela@hankintatukku.com

Sari Tuukki, markkinointipäällikkö, Hankintatukku Oy
puh. 040 502 3912
sari.tuukki@hankintatukku.com

Mika Rönkkö, toiminnanjohtaja, Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto
puh. 0500 430 818
mika.ronkko@terveystuotekauppa.fi