21.02.2022

Meri Valkaman esikoisteos Sinun, Margot dominoi tammikuun myydyimpien kirjojen listoja – Uudistuneissa Mitä Suomi lukee -tilastoissa mukana nyt myös ääni- ja sähkökirjat

Uudistuneet Mitä Suomi lukee -listat kertovat aiempaa tarkempaa tietoa siitä, mitkä kirjat suomalaisia kiinnostavat.

Toimittaja, kirjailija Meri Valkaman mediassa ylistetty esikoisteos Sinun, Margot (WSOY, 2021) ylsi tammikuun myydyimmäksi kotimaiseksi kaunokirjaksi. Valkaman teos oli myydyin kotimainen kaunokirja sekä ääni- että sähkökirjana ja ylsi painettujen teosten listalla kolmannelle sijalle. Kirja voitti Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon ja on saanut muutenkin runsaasti kiitosta.

“Myllytys on kestänyt kirjan julkaisemisesta asti eli viisi kuukautta. Olen tästä kaikesta edelleen aika pöllämystynyt”, Valkama sanoo.

Kaikissa formaateissa eli painetuissa, ääni- ja sähkökirjoissa yhteenlaskettuna myydyimmäksi kipusi Carl-Johan Forssén Ehrlinin Kani joka tahtoi nukahtaa (Otava, 2015). Toiselle sijalle ylsi Lena Bivnerin Helvetti, jota kutsuin rakkaudeksi (Ordberoende förlag, 2021) ja kolmanneksi Beth O'Learyn Törmäyskurssi (WSOY, 2021). Kotimaisen kaunokirjallisuuden listoja hallinnut Sinun, Margot oli kaikkien formaattien yhteenlasketussa myynnissä neljäs.

 

Myydyimpien kirjojen tilastoissa mukana nyt myös ääni- ja sähkökirjat

Uudistuneissa Mitä Suomi lukee -tilastoissa on mukana painettujen kirjojen lisäksi nyt myös ääni- ja sähkökirjat. Tilastot kokoavat yhteen 20 myydyintä teosta kotimaisesta ja käännetystä kaunokirjallisuudesta, tietokirjallisuudesta sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kaikilta myyntialustoilta. Lisäksi omalle listalleen kootaan myydyimmät pokkarit.

”Eri formaateissa suosittuja olivat hieman erityyppiset kirjat. Listojen laajentuessa ne tarjoavat myös jatkossa entistä laajemmin tietoa siitä, millaiset teokset ja aihepiirit suomalaisia tällä hetkellä kiinnostavat. Pidemmistä listoista toivomme löytyvän myös entistä enemmän lukuvinkkejä”, sanoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Kaikkiin listauksiin voi tutustua osoitteessa www.kirjakauppaliitto.fi.

Uudistuneet Mitä Suomi lukee -listaukset näkyvät myös sosiaalisessa mediassa. Instagramissa @mitasuomilukee -tili nostaa esille näkökulmia tuoreista tilastoista, kirjallisuuskentän kiinnostavimpia ilmiöitä sekä meheviä lukuvinkkejä. Facebookissa kirjakuulumisia jaetaan ja tilastoja perataan Suomen suurin lukupiiri -ryhmässä.

Tilastot perustuvat kirjakauppojen myyntilukuihin kivijalassa ja verkkokaupoissa, lukuaikapalveluiden kuunnelluimpiin ja luetuimpiin kirjoihin sekä Lehtipisteen ja markettien myyntiin. Mitä Suomi lukee -tilastot kokoaa Kirjakauppaliitto ja ne ilmestyvät yksitoista kertaa vuonna 2022.

 

Lisätietoja

Laura Karlsson
Toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto
050 571 5511
laura.karlsson@kirjakauppaliitto.fi