01.09.2021 Kirjakauppaliitto ry

Kirja-ala palkitsee osaajiaan – Kiitos kirjasta 2021 sekä Vuoden libristi 2021 jaettu

Kiitos kirjasta -palkinnon 2021 on saanut Selja Ahava teoksestaan Nainen joka rakasti hyönteisiä. Palkinto jaetaan teokselle, jonka kirja-alan ammattilaiset ovat arvioineet erityisen merkittäväksi. Vuoden Libristiksi on valittu Helena Ikonen Suomalaisesta Kirjakaupasta. Vuoden libristi on tunnustus korkeasta kirja-alan ammattitaidosta.

Kiitos kirjasta -palkittu teos on kiinni ajassa

Kiitos kirjasta -palkinnon jakavat vuosittain Kirjakauppaliitto ry, Suomen kirjastoseura ry ja Libro ry. Vuoden 2021 ehdokkaiden joukosta raati valitsi Selja Ahavan teoksen, joka on teemaltaan varsin ajankohtainen. Nainen joka rakasti hyönteisiä tutkii ihmisen ja luonnon välistä suhdetta ahtaasta roolistaan kuoriutuvan naisen kautta. Raadin mukaan teoksen kieli on kaunista ja kuvailevaa, lisäksi teksti avaa uusia tasoja, mitä pidemmälle tarina kuljettaa lukijaansa.

Palkinto myönnetään kotimaiselle kirjailijalle. Palkinnon tarkoituksena on edistää kirja-alan ammattilaisten omakohtaista kirjallisuuden arviointia sekä osoittaa maamme kirjailijakunnalle, minkälaisia teoksia arvostavat lukijat, jotka työssään esittelevät kirjallisuutta. Palkinto on tunnustuspalkinto, joka käsittää mitalin ja kunniakirjan.

Vuoden libristi -palkinto kirja-alan pitkäaikaiselle toimijalle

Kirjakauppasäätiö, Libro ry ja Kirjavälitys Oy palkitsivat Vuoden libristinä Helena Ikosen Suomalaisesta Kirjakaupasta. Ikosella on pitkä tausta kirjakauppa-alalla eri työtehtävissä. Palkinnon perusteena ovat hänen ammattimaiset asiakas- ja työyhteisötaitonsa sekä kiinnostus kirjallisuuteen ja kulttuuriin. Ikonen on myös aikaisemmin toiminut Libro ry:n rahastonhoitajana ja ollut toiminnan aktiivinen kehittäjä.

Kirjakaupan myyjien ammattitutkinto, libristitutkinto, on myynnin ammattitutkinto, jossa erikoistutaan kirjakauppa-alalle. Vuosittain uusia libristejä valmistuu noin 15, ja jokaisella on varma työpaikka kirjakaupassa. Kirjakauppa-ala panostaa henkilökunnan jatkuvaan kouluttamiseen. Perinteikäs tutkinto on tänä päivänäkin arvostettu, sillä muuttuva ympäristö ja kirjan uudet muodot asettavat osaamiselle yhä uusia vaatimuksia.

Osaava ja ammattitaitoinen, työstään innostunut henkilökunta on kirjakaupan vastaus kovenevaan kilpailuun. Henkilökohtainen palvelu auttaa lukijaa löytämään juuri sen itselleen sopivan kirjan.

Vuoden 2021 libristi Helena Ikonen palkittiin kunniakirjalla, Libristin kirjapöllö-patsaalla sekä 1500 euron stipendillä. Palkinto myönnettiin kirja-alan Toimialapäivässä Helsingissä 1.9.2021.

 

Lisätiedot:

Anne Ahlkvist, Libro ry, anne.ahlkvist@gmail.com, p. 045-6719768