14.01.2019

Aira Samulin: Luontaistuotteet käytössä jo 1960-luvulta lähtien

 

Aira Samulinilta, 91, kysytään usein mikä on hänen terveytensä ja jaksamisensa salaisuus. Asenne, mieliala ja terveet elämäntavat, hän vastaa.

Aira Samulin kertoo heti aluksi hauskan jutun; hän sanoo katsovansa nykyään mitä hän syö, mutta ei juurikaan sitä mitä hän juo. 91 vuoden kunnioitettava rajapyykki on ylitetty ja punaisista hiuksistaan tunnettu upea Aira on edelleen valovoimainen ilmestys.

Mikä on Aira Samulinin hyvinvoinnin salaisuus?

Aira vannoo säännöllisen venyttelyn ja liikunnan nimeen. Lisäksi hän pitää terveellisestä ruoasta. Kala- ja kasvispainotteinen ruokavalio sopii Airalle loistavasti. 

– Isäni oli urheilija. Hänen lajejaan olivat hiihto, suunnistus ja ammunta. Minäkin olen liikkunut paljon lapsesta asti ja voitin kaikki hiihtokilpailut. Tanssi on ollut minulle rakas laji koko elämäni. Tanssissa voi heittäytyä musiikin vietäväksi. Se on parasta. Myös tunteet voi ilmaista tanssin avulla. Suosittelen tanssia kaikille, Aira Samulin sanoo.

Terveellisen ravinnon lisäksi Aira syö säännöllisesti myös ravintolisiä, kuten Omega-3 -kapseleita, muistikapseleita ja täsmätuotteita nivelille, kurkuma- ja D-vitamiini- sekä B-vitamiinitabletteja ja ubikinolikapseleita. 

– Olen käyttänyt luontaistuotteita 1960-luvulta lähtien. Omegat ja tanssi yhdessä pitävät aivot vireinä. Vaikka olisi kuinka ikää, kannattaa elää kuin viimeistä päivää. Huumori auttaa monessa asiassa ja aina voi nauraa itselleen. Ilo ja ääneen nauraminen ovat kuin terapiaa, Aira juttelee.

Kauneus kumpuaa aitoudesta

Kahdeksalla vuosikymmenellä yrittäjänä toiminut Aira Samulin on nähnyt elämänsä aikana kaikenlaista. Hän arvostaa aitoutta. Airan mukaan kenenkään ei tarvitse yrittää olla kaunis, jos on aito ja juuri sellainen kun on. Liikunnan avulla voi oppia tuntemaan itseään ja kehoaan. 

– Ja muistakaa, kun lantio liikkuu, se vahvistaa samalla myös tärkeitä lantionpohjanlihaksia.