Erikoiskaupan pulssi - Puheeksi ottaminen ja palaute: palautekulttuurin kehittäminen ja puheeksi ottamisen työkalut

Erikoiskaupan pulssi - Puheeksi ottaminen ja palaute: palautekulttuurin kehittäminen ja puheeksi ottamisen työkalut

Paikka ja aika

24.10.2023 09:00 – 11:00
Webinaari
kinja.pakarinen@etu.fi

Paikka ja aika

24.10.2023 09:00 – 11:00
Webinaari
kinja.pakarinen@etu.fi

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on maksuton. Ilmoittaudu tästä.

 

Kuvaus

Tervetuloa Erikoiskaupan liitto ETU ry:n järjestämään kaikille avoimeen Erikoiskaupan pulssiin! Pulssi järjestetään tiistaina 24.10. klo 9.00-11.00 verkossa.

”Palautteen antaminen on osoitus siitä, että toisen työ on tärkeää. Palaute voi olla positiivista tai rakentavaa. Palaute mielletään usein herkästi pelkäksi kritiikiksi. Oikeasti sillä tarkoitetaan työyhteisössä kaikkea työntekijän omasta työnteostaan saamaa huomiota.”

Koulutuksessa opitaan, kuinka vaikeitakin asioita voidaan ottaa onnistuneesti puheeksi ja opitaan palautekulttuurin kehittämisen kannalta toimintamallit ja työkalut – myös tilanteisiin, jotka voivat olla jännitteisiä tai muuten tunnepitoisia.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia teemoja:

  • Miksi puheeksi ottamiseen kannattaa panostaa – millaisia seurauksia voi olla, jos jätetään asiat nostamatta keskusteluun?
  • Puheeksi ottamisen eri vaiheet ja toimintamallit – milloin viimeistään pitää ottaa asioita puheeksi?
  • Millaista on hyvä palaute – miksi palautteen antaminen ja vastaanottaminen voivat olla toisinaan vaikeaa?
  • Millaisia asioita on syytä välttää palautetta annettaessa – puhutaanko henkilöstä ja persoonasta vai suoriutumisesta ja tuloksista?
  • Palautteen antamisen tasot ja aidon palautteen merkitys työyhteisön hyvinvoinnille – ”ei hullumpaa jälkeä” voi olla joskus arjen parasta palautetta.

Aiheeseen syvennytään Tero Ålanderin johdolla. Hän on toiminut turvallisuusalalla erilaisissa asiantuntija-, johto-, ja kehitystehtävissä useita vuosia. Hänellä on käytännön kokemusta yritysmaailman sekä julkisen puolen erilaisista vastuutehtävistä neljältä vuosikymmeneltä. Töissä korostuu maanläheinen, valmentava ote ja kyky saada ihmiset mukaan. Terolla on kokemusta opetus- ja koulutustehtävistä ammattikorkeakoulussa ja ammatillisessa oppilaitoksessa.

Tutustu myös muihin tapahtumiimme.

Kaupan ala on jatkuvassa muutoksessa ja ETU ry:llä haluamme tukea uuden oppimista.