22.09.2021

Sami Sykkö vahvistamaan erikoiskaupan etua ajavaa ETU ry:tä – vastuualueina Edun sisällöt sekä media- ja yhteiskuntasuhteet

ETU ry edustaa Suomessa yli 900 yritystä ja ajaa erikoiskaupan etua sekä edistää sen asemaa. Edun riveissä aloittaa lokakuun alussa Sami Sykkö, joka vastaa tulevaisuudessa Edun sisällöistä sekä media- ja yhteiskuntasuhteista.

Etu ry vahvistaa toimintaansa. Viimeisen vuoden aikana Etuun on liittynyt useita uusia erikoiskaupan alalla toimivia jäsenyhdistyksiä, jonka myötä toiminta on kasvanut ja sitä kehitetään edelleen voimakkaasti. Etu ry:n kolmetoista toimialaa edustavat erikoiskauppaa sekä terveys- ja hyvinvointisektoreita. Toimialat ovat kattava läpileikkaus erikoiskaupasta ja tarjoavat laajan näköalan kaupan alaan. Etu ry:n perustehtävänä on mahdollistaa erikoiskaupalle parhaat olosuhteet yhteistyössä muiden keskeisten järjestöjen kanssa.

Lokakuun alussa Edun palveluksessa aloittaa kauppatieteiden maisteri Sami Sykkö. Hän on toiminut vuodesta 2019 muotikauppaa edistävän Fashion Finlandin liiketoimintajohtajana ja päätoimittajana. Fashion Finland kuuluu ETU ry:hyn, ja Sykkö jatkaa nykyisessä työssään, minkä lisäksi hänen tehtävänsä laajenevat ETU ry:n puolelle.

Sami Syköllä on pitkä kokemus mediasta, sillä hän on työskennellyt esimerkiksi Helsingin Sanomien ja Nelosen Uutisten toimittajana sekä Gloria-lehden päätoimittajana.  Jatkossa hän vastaa Edun tuottamista sisällöistä sekä media- ja yhteiskuntasuhteista.

”Olen todella iloinen, että pääsen mukaan kasvavan ja kehittyvän Edun toimintaan ja edistämään erikoiskauppaa, jolla on hienot perinteet ja tulevaisuuden mahdollisuudet myös kansainvälisesti. Edun asema erikoiskaupan edunvalvojana ja puolestapuhujana on aivan olennaisen tärkeä, ja on hienoa päästä jatkossa tekemään töitä koko erikoiskaupan alan eteen.”

Erikoiskaupan ala on merkittävä työllistäjä ja hyvinvoinnin tuottaja Suomessa. Etuun kuuluvilla toimialayhdistyksillä on 900 jäsentä, ja niiden vaikutus suomalaisessa yhteiskunnassa on hyvin laaja.

– Olemme valtakunnallisesti suuri toimija, toimialayhdistysten jäsenyritykset työllistävät likimäärin 41 000 henkilöä ja liikevaihto on noin 16 miljardia euroa. Edun tavoitteena on edistää erikoistavarakauppaa ja tähän kytkeytyy myös fokuksemme oman toiminnan massiiviseen kehittämiseen. On hienoa saada mukaan Samin ammattitaito rakentamaan Edun toimialajärjestöjen kanssa uutta ja mahdollistamaan jäsentemme menestystä etujärjestömme vahvassa kehitysvaiheessa, kommentoi Etu ry:n toimitusjohtaja Ulla Pöllänen.

 

Lisätietoja:

Ulla Pöllänen, Toimitusjohtaja ETU ry 050-3001660, ulla.pollanen@etu.fi


Sami Sykkö, Johtaja, sisällöt & media- ja yhteiskuntasuhteet
040-5187333, sami.sykko@fafi.fi