21.12.2023 Terveystuotetukut ry

Nordic Genex Oy yhteistyöhön Olympialaisiin valmistautuvien huippu-urheilijoiden kanssa – Uusi palvelukonsepti tarjoaa urheilijoille uusia ulottuvuuksia tuloksien parantamiseksi

Nordic Genex Oy, yksi Suomen johtavista geneettisen testauksen ja analytiikan yrityksistä, on aloittanut yhteistyöprojektin yhden Euroopan menestyksekkäimmän huippu-urheilumaan kanssa. Tämä yhteistyö on merkittävä virstanpylväs Nordic Genexille, koska tällä päästään kohdentamaan palveluja perinteisten kuluttaja-asiakkaiden lisäksi nyt myös huippu-urheilijoille.  

Nyt 2024 Olympialaisten alla aloitetussa projektissa analysoidaan kattavasti urheilijoiden genomi- ja kliinistä terveysdataa yksilöllisten ravitsemus- ja harjoitusohjelmien kehittämiseksi. Urheilijat saavat henkilökohtaisia ​​ohjeita ja suosituksia, jotka on suunniteltu optimoimaan heidän suorituskykyään ja parantamaan heidän yleistä terveyttään ja hyvinvointiaan. Testianalyysit käydään urheilijoille läpi urheilulääkäreiden, ravitsemusasiantuntijoiden ja valmentajien kanssa.

Urheilijat hyötyvät testauksesta ja testitulosten monipuolisesta analysoinnista monella tavalla, joita ovat mm. palautumisen optimointi, yksilöllinen terveyttä ja suorituskykyä tukeva ravitsemus, loukkaantumisten ennaltaehkäisy ja parhaan mahdollisen harjoitusvasteen saavuttaminen. Kaikilla näillä on suuri merkitys suorituskyvyn optimoinnissa. Luonnollisesti genomi- ja terveysdatan avulla voidaan vaikuttaa positiivisesti myös urheilijan terveyteen ja hyvinvointiin pitemmällä aikavälillä, myös urheilu-uran jälkeisessä elämässä. 

"Olemme innoissamme, että pääsimme mukaan tähän uraa uurtavaan hankkeeseen huippu-urheilun maailmassa", sanoo Nordic Genex Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aki Karihtala.  ”Yhdistämällä huippuluokan geneettisen testauksen asiantuntijakonsultaatioihin, pystymme auttamaan urheilijoita vapauttamaan heidän täyden potentiaalinsa ja antamaan heille mahdollisuuden saavuttaa uusia ulottuvuuksia suorituskyvyssään. Uskon, että tämä projekti avaa meille myös uusia kaupallisia mahdollisuuksia kansainvälisesti, ehkäpä myös kotimaassa."

Geneettisten ja terveystietojen hyödyntäminen huippu-urheilussa on kasvanut merkittävästi viime vuosina. U.S.A:ssa geenitestauksia yhdessä muun terveysdatan kanssa on käytetty huippu-urheilussa esim. amerikkalaisessa jalkapallossa, koripallossa ja yleisurheilussa jo vuosia ja geenitestauksen merkitys on alettu ymmärtämään viime vuosina myös Euroopassa ravitsemuksen, palautumisen ja harjoitteluohjelmien optimoimiseksi.

 

Lisätietoja:

Nordic Genex Oy

Aki Karihtala

aki@nordicgenex.com

www.nordicgenex.com