09.05.2023 Kirjakauppaliitto ry

Menestyskirja pitää kiinni ykkössijasta - Satu Rämön Rósa & Björk huhtikuun myydyin teos

Huhtikuun Mitä Suomi lukee -lista on julkaistu. Kevään uutuuksien ohella listalla näkyy kevään tulo ja kiinnostus luontoon. 

Huhtikuun Mitä Suomi lukee -listan myydyimpänä teoksena jatkoi Satu Rämön Rósa & Björk (WSOY, 2023). Toisena oli Enni Mustosen huhtikuussa ilmestynyt kasvattitytär (Otava) ja kolmantena niin ikään huhtikuussa julkaistu, Seppo Jokisen Sen maksaa minkä tilaa (CrimeTime).  

Kevään tulo näkyy myös painetun tietokirjallisuuden listalta, jolta lintuaiheisia teoksia löytyy kolme. Sijalle 6. ylsi Tero Linjaman ja Jussi Mustasaaren Lintuharrastajan lajiopas (Docendo, 2023), sijalle 12. Lars Svenssonin, Killian Mullarneyn ja Dan Zetterströmin Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut (Otava, 2015) ja sijalle 18. Jan Pedersenin Linnut äänessä – 150 Pohjolan lintulajia äänineen (Tammi, 2010). 

Lähestyvä äitienpäivä tuo perinteisesti kirjakauppoihin vilkastunutta kysyntää. Kirja on tunnetusti hyvä lahja, jonka voi helposti personoida vastaanottajan mieltymysten mukaan. 

”Odotukset ovat kovat ainakin tällä viikolla ilmestyvän Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta-sarjan päätösosan Atlas, Papa Saltin tarinan, Enni Mustosen uuden sarjan aloittavan Kasvattityttären ja Elina Hirvosen Katri Helena elämäkerran osalta”, kommentoi Suomalaisen Kirjakaupan kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola

”Kirjakaupoissa äitienpäivän alla suosittuja ovat myös erilaiset kortit ja paperituotteet sekä lahjatavarat”, täydentää Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson

Tilastot kokoaa Kirjakauppaliitto ja niistä viestitään Instagramissa @mitasuomilukee -tilillä ja Facebookissa Suomen suurin lukupiiri -sivulla. Kaikkiin tilastoihin pääsee tutustumaan osoitteessa www.mitasuomilukee.fi.   

Lisätietoja  

Laura Karlsson, toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto 
laura.karlsson@kirjakauppaliitto.fi, p. 050 571 5511