21.11.2023 Terveystuotetukut ry

Hyvinvointia suolistolle uudella butyraatti-valmisteella

Arviolta 90 % elimistössä olevista soluista on suoliston mikrobeja; niitä on siis huomattavasti enemmän kuin kehossa on omia solujamme. Suoliston mikrobiomin laadulla ja hyvinvoinnilla on suuri merkitys terveydellemme ja suolistoa kutsutaankin toisiksi aivoiksemme. Suoliston bakteerit käyttävät ravinnokseen kuituja ja tuottavat niitä hajottamalla hyödyllisiä aineenvaihduntatuotteita, kuten aminohappoja, maitohappoa ja vitamiineja. Yksi vaikutuksiltaan monipuolisimmista aineenvaihduntatuotteista on nyt keskiöön noussut butyraatti.


Suomalainen Hankintatukku Oy lanseeraa marraskuussa 2023 butyraattivalmisteen ravintolisien suolistokategoriaan. Butyraattia ei ole ennen ole ollut saatavilla suun kautta nautittuna. Butyraatti on lyhytketjuinen rasvahappo, jota suolistobakteerit tuottavat kuiduista. Se edistää suolistoa suojaavan lima-aineen tuotantoa ja auttaa tiivistämään suoliston soluvälejä, jolloin ei-toivotut molekyylit, kuten mikrobit tai vaillinaisesti hajonneet proteiinit, eivät pääse verenkiertoon.

Colonic Plus® Mikrobiomi

Colonic Plus® Mikrobiomi on uutuus suoliston ja sitä kautta koko kehon hyvinvointiin. Valmiste sisältää ButyOil®-tributyriinia ja B2-vitamiinia. Tributyriini pilkkoutuu ohutsuolessa lipaasin ja paksusuolessa bakteerien avulla yhdeksi glyseroli- ja kolmeksi butyraattimolekyyliksi. Butyraatilla on tunnusomainen tuoksu, jota voisi kuvata vanhan voin hajuksi; siksi ButyOil® sisältää banaaniaromia, joka peittää tätä tuoksua. ButyOil® on lisäksi päällystetty, ja se vapautuu vasta siellä missä pitääkin; ohut- ja paksusuolessa. B2-vitamiini auttaa limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina sekä suojaa soluja hapetusstressiltä. Suositeltu päiväannos kolme kapselia päivässä tarjoaa tasapainoa koko elimistölle.


Colonic Plus® Mikrobiomi valmistetaan Karkkilassa, Hankintatukun omassa tehtaassa. Sen kuluttajasuositushinta on noin 23,90 €.


Lisätietoja ja tuotekuvat:


Tiina Isoniemelä
markkinointipäällikkö/Hankintatukku Oy
p. 040 555 9933
tiina.isoniemela@hankintatukku.com


Sari Tuukki
markkinointipäällikkö/Hankintatukku Oy
p. 020 112 1205
sari.tuukki@hankintatukku.com