09.06.2021 Kirjakauppaliitto ry

Suomi lukee dekkareita – ja paljon muuta

 

Dekkari kuuluu suomalaisten kesälukemistoon vuodesta toiseen. Toukokuun myydyimpien kirjojen Mitä Suomi lukee -listalla näkyykin kesälomien läheisyys. Kuluvalla viikolla 7.–13.6.2021 kirjakaupoissa vietettävä Dekkariviikko nostaa esiin kesän lukusuosikkeina tunnettua rikos- ja jännityskirjallisuutta.

 

Toukokuun Mitä Suomi lukee -listan kotimaisessa kaunokirjallisuudessa nousee esiin monia tuttuja dekkaristeja; Reijo Mäen Sulhasmies, Seppo Jokisen Siipirikkoiset, Jarkko Sipilän Pelontekijät, Arttu Tuomisen Vaiettu ja Elina Backmanin Kun jäljet katoavat. Käännetyn kaunokirjallisuuden puolella löytyy Camilla Läckbergin dekkari Naiset vailla armoa. 

 

–Suomalaisella dekkarikirjallisuudella menee hyvin. Puolet myydyimmistä kotimaisessa kaunokirjallisuudessa oli toukokuussakin dekkareita, sanoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson

 

Jo kahdeksannen kerran järjestettävä Dekkariviikko käynnistää kesän, johon monilla suomalaisilla kuuluu myös kesädekkarin lukeminen. Kesärientoihin helposti mukaan napattavat pokkarit ovat kysyttyjä ja niistä dekkarilukemistoa Mitä Suomi lukee -listalta löytyy muun muassa Camilla Greben Varjokuvat, Viveca Stenin Kaikessa hiljaisuudessa ja Max Seeckin Uskollinen lukija. 

 

Toukokuussa on toki luettu muutakin kuin dekkareita. Kotimaisessa kaunokirjallisuudessa kärkipaikalla on Enni Mustonen kirjallaan Näkijä ja käännetyssä kaunokirjallisuudessa peräti ykkös- ja kakkossijaa pitää Lucinda Riley kirjoillaan Kadonnut sisar ja Vaarallinen kirje.

 

–Toukokuun myyntitilastoihin vaikuttaa lisäksi äitienpäivä, minkä vuoksi hyvin myyneitä kirjoja ovat olleet muun muassa naisista kertovat tietokirjat, neuleaiheiset kirjat ja erityisesti niin sanotut ”muistojen kirjat” äideille ja isoäideille, kertoo Karlsson. 

 

Linkki: Mitä Suomi lukee toukokuu 2021

Lisätietoja: Laura Karlsson, toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto, p. 050 571 5511