29.01.2021 Fashion Finland

Merkittävä tunnustus muotialan yhdistykselle: Fashion Finland on vuoden 2020 toimialajärjestö

Ennakkoluulottomuus toi voiton Fashion Finlandille, perustelee palkinnon myöntänyt Suomen Yrittäjät.


Suomen Yrittäjät on palkinnut muotikaupan yrityksiä edustavan Fashion Finlandin vuoden 2020 toimialajärjestönä.

– Fashion Finland on hyvä esimerkki siitä, miten perinteikäs järjestö pystytään uudistamaan ajan henkeen sopivaksi. Myös hyvin ennakkoluuloton lähestymistapa, kun vanhasta Muotikaupan Liitosta on rakennettu media palvelemaan jäsenistöä. On myös nähty verkkokaupan mahdollisuudet, ja hallitus on rakennettu palvelemaan uudenlaisen toiminnan tarkoitusta ja uudistamista, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen listaa palkitsemisperusteita tiedotteessa. 

Fashion Finland uudisti toimintansa vuonna 2019. Silloin lanseerattiin myös fafi.fi -verkkomedia, joka tarjoaa jäsenille ja muotialasta kiinnostuneille tietoa ja ideoita muotikaupasta Suomesta ja maailmalta.

Uudistus on kantanut hedelmää, sillä Fashion Finland on kääntänyt jäsenmääränsä merkittävään nousuun. Viime vuonna yhteisöön liittyi lähes sata uutta jäsentä.

Fashion Finlandin puheenjohtajana toimii Andreas Ögård ja liiketoimintajohtajana Sami Sykkö.

– Suurella ilolla otamme palkinnon vastaan. Tavoitteena on kehittää toimintaa siihen suuntaan, että meistä on entistä enemmän iloa ja ennen kaikkea hyötyä muotikaupalle ja Fafin jäsenille. Viestimme on, että muotikauppa tuo Suomeen hyvinvointia ja verotuloja, sanoo Sami Sykkö Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Mullistavana muutoksena Sykkö pitää entisen Muotikaupan Liiton muuntautumista eräänlaiseksi startup-yhdistykseksi.

– Olemme miettineet avoimin mielin ja silmin, miten yhdistysmaailmassa toimitaan 2020-luvulla. Kiitos hallitukselle, että uudistus laitettiin käyntiin. Fafi.fi tavoittaa parhaimmillaan lähes 20 000 lukijaa kuukaudessa. Siitä on tullut tärkeä muotikaupan uutiskanava. Tämän lisäksi tavoitamme sosiaalisen median kanavissa 15 000 ihmistä. Näiden kautta vaikuttavuutemme on kasvanut merkittävästi. Olemme pystyneet hyödyntämään sitä vaikuttamisyössä ja alan yhdistämisessä.

Sykön mukaan verkkosivuston avulla on onnistuttu puhaltamaan aikaisempaa enemmän yhteen hiileen.

– Kun jaamme tietoa siitä, miten alalla voi onnistua ja mitä ei kannata tehdä, kaikilla on parempi mahdollisuus menestyä.

Isona saavutuksena Sykkö pitää myös juuri ennen koronaepidemian alkua järjestettyä gaalatilaisuutta, jossa palkittiin ensimmäistä kertaa yhdistyksen historiassa alan yrityksiä, ammattilaisia ja vaikuttajia.

Vuoden 2020 toimialajärjestön palkinto jaettiin verkkoyhteyksin järjestetyssä Vaikuttajafoorumissa tänään perjantaina 29. tammikuuta. Vaikuttajafoorumissa palkittiin myös vuoden 2020 parhaat paikallisyhdistykset, joita olivat Savitaipaleen Yrittäjät, Siikajoen Yrittäjät ja Pohjois-Helsingin Yrittäjät.

Suomen Yrittäjien myöntämien palkintojen valinnasta vastasivat Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sekä Yrittäjien varapuheenjohtajat Jyrki Hakkarainen ja Anne Niemi. Suomen Yrittäjiin kuuluu 379 paikallisyhdistystä ja 58 toimialajärjestöä.


Lisätiedot:

Sami Sykkö
Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja ja päätoimittaja

sami.sykko@fafi.fi
040 518 7333


Andreas Ögård
Fashion Finlandin hallituksen puheenjohtaja

andreas.ogard@fafi.fi
050 599 4387