27.03.2023 Terveystuotetukut ry

KÄÄPÄ Biotech on kasvanut yhdeksi länsimaiden suurimmista lääkinnällisten sienten tuottajista – Food Safety System -sertifikaatti tuo lisää nostetta kansainväliseen vientiin

Kääpä Biotechille on myönnetty kansainvälisesti merkittävä Food Safety System -sertifikaatti. Myönnetyn FSSC 22000 -sertifikaatin tuella yritys jatkaa kasvuaan luonnollisten ja laadukkaiden luomutuotteiden toimittajana kansainvälisille markkinoille.

KÄÄPÄ Biotech Oy on vuonna 2018 perustettu sieniin erikoistunut bioteknologinen yritys, joka edistää ihmisten ja ekosysteemien hyvinvointia sienien avulla. Lyhyessä ajassa yritys on kasvanut yhdeksi länsimaiden suurimmista lääkinnällisten sienten tuottajista. KÄÄPÄ Biotech toimii myös kumppanina tutkimusorganisaatioille ja yliopistoille sieniin pohjautuvia tutkimuksia kaupallistettaessa. Yhteistyökumppaneista löytyy muun muassa Luonnonvarakeskus.

Kääpä Biotech on saanut elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifikaattihankkeensa (FSSC 22000) onnistuneesti päätökseen. FSSC 22000 kuuluu Global Food Safety Initiative -järjestön (GFSI) vertailustandardeihin, jotka ovat maailmanlaajuisesti hyväksyttyjä ja markkina-alueilla vaadittuja.

"Sertifikaatilla osoitamme KÄÄPÄ Biotechin erinomaisen laadun elintarviketurvallisuuden kentällä ja vastaamme globaalin markkinan vaatimuksiin. Kyseessä on merkittävä välietappi kohti tulevaisuuden tavoitettamme kansainvälisillä markkinoilla", toteaa toimitusjohtaja Eric Puro.

”Aloitimme projektin elokuussa 2022. Projektin aikataulu oli haastava, mutta onnistuimme jopa lyhentämään alkuperäistä aikataulua erittäin motivoituneen ja aktiivisen projektiryhmän toiminnalla ja johdon tuella. Haluan myös kiittää KIWA Finlandia ammattitaitoisesta toiminnasta ja joustavasta aikataulusta sertifiointiprosessin aikana”, FSSC 22000 -projektin vetäjä Seppo Riikonen sanoo.

Lisätietoja:

Seppo Riikonen
Laatujohtaja
KÄÄPÄ Biotech   
Mobile +358 400 508 118 
HQ Teilinummentie 2, 09120 Karjalohja

KÄÄPÄ Biotech | Nordic Mushrooms | KÄÄPÄ Mushrooms | KÄÄPÄ Forest
KÄÄPÄ LinkedIn | KÄÄPÄ Mushrooms Instagram | KÄÄPÄ Forest Facebook