24.02.2021 Terveystuotetukut ry

Copper Inside -kuparimaski – Vuoden 2021 hoitotuote

 

Immitec Sverige Ab:n maahantuoma Copper Inside -kuparimaski on täysin uusi innovaatio. 

Vuoden 2021 superruoka- ja hoitotuotesarjaan ehdokkaita pyydettiin terveystuotealan ammattilaisilta terveyskaupoista. Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton hallituksesta koostunut asiantuntijaraati valitsi sarjojen voittajat. 

Vuoden 2021 superruoka -sarjan voittajaksi valittiin Bertil’s Health Oy:n Rikas Ahiflower-öljy ja Vuoden 2021 hoitotuote -sarjan voittajaksi Immitec Sverige Ab:n Copper Inside -kuparimaski.

Vuoden 2021 terveystuotteen valitsivat kuluttajat äänestämällä omaa suosikkiaan terveyskaupoissa. Vuoden 2021 terveystuotteeksi äänestettiin Ravintorengas Oy:n Karin havupuu-uutejuoma.

Tehokasta suojaa kuparioksidin voimalla

Hengityssuojainten käyttö on yleisesti hyväksytty keino COVID-19 taudin torjunnassa. Maskien käytössä on kuitenkin omat haasteensa, sillä virus voi säilyä elinkelpoisena maskin pinnalla jopa useita päiviä. Kuparimaski on uusi, tutkittu ja ekologinen ratkaisu tähän ongelmaan.

– Kuparioksidin antiviraaliset ominaisuudet on jo pitkään tiedetty. Nebraskan yliopiston tutkimuksessa kuparioksidilla päällystetyille maskeille siirrostettiin COVID-19 taudinaiheuttajana tunnettua SARS-CoV-2 virusta. Virus otettiin talteen näiltä maskeilta eri aikapisteissä välillä 1-60 min. Talteen otetut virukset määritettiin TCID50-virustitrausmenetelmällä ja infektoitiin isäntäsoluihin. Verrokkina oli tavallinen päällystämätön maski. Kaikissa aikapisteissä eli jo minuutin kuluttua talteen otetussa näytteessä ei ollut enää infektiokykyisiä viruksia, kun verrokki infektoi satoja tuhansia soluja, Adesso Nutraceuticals Oy:n yrittäjä, biokemian tohtori Kristiina Ylihonko kommentoi tutkimusta.

Kuparimaski on hygieeninen

Copper Inside -maskien puhtaus analysoitiin myös Suomessa. Testeissä oli mukana 2, 4 ja 6 viikkoa erilaisissa työympäristöissä käytössä olleet Copper Inside -kuparimaskit. Maskit olivat käytössä sairaanhoitajalla, toimistotyössä ja kynsiteknikolla, vastaavasti. Mikrobien määrä näissä kuparilla koutatuissa maskeissa oli 90 % pienempi kuin 5 h puhtaassa laboratorioympäristössä käytössä olleessa kontrollissa. Kontrolli oli tavallinen IIR-tyypin maski.

Immitec:in tuotteet on valittu jo kolmesti Vuoden hoitotuotteeksi

Ensimmäinen valinta tuli vuonna 2014 kun SKINGAIN valittiin vuoden hoitotuotteeksi. SKINGAIN oli tuotu Suomen markkinoille vuonna 2013. SKINGAIN original on edelleen Suomen myydyimpiä ja tunnetuimpia kollageenituotteita. Klassikko kollageenituote, joka sisältää ainutlaatuisen ja hyvin dokumentoidun yhdistelmän 1. ja 2. tyypin kollageenia ihon ja nivelten hyvinvoinnin tueksi. SKINGAIN original sisältää myös C-vitamiinia, joka edistää normaalia kollageenin muodostumista ihon ja rustojen normaalia toimintaa varten.

Toinen vuoden hoitotuotevalinta saavutettiin tuotteella SKINGAIN serum vuonna 2020. SKINGAIN serum on Immitecin ensimmäinen kosmetiikkatuote. SKINGAIN serum on ihoa uudistava, kosteuttava ja kohottava seerumi kaikille ihotyypeille. SKINGAIN serum sisältää hyaluronihappoa, lipopeptidejä ja proteiineja. 

Helena Ahti-Hallberg ja kymmenet tuhannet muut suomalaiset ovatkin vuosien varrella ottaneet SKINGAIN-tuoteperheen omakseen sen korkealaatuisten raaka-aineiden, monipuolisuuden ja tehokkuuden ansiosta.

 

Immitec Sverige ab on Terveystuotetukut ry:n jäsenyritys.

Terveystuotetukut ry:n tehtävänä on edistää laadukkaiden ja luotettavien terveystuotteiden valmistusta, maahantuontia ja markkinointia. Toimimme jäsentenvälisenä edunvalvojana ja yhdyssiteenä. www.terveystuotetukut.fi

Immitec Sverige ab on kansainvälinen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Tonsbergissa (Norja) ja jolla on tytäryhtiöt Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa sekä itsenäisiä maahantuojia ympäri maailmaa. Immitec Sverige ab on toiminut Suomessa vuodesta 2010. www.immitec.fi