Uutinen

Muotiala palkitsee Suomen parhaan muotikaupan ja alan eturivin tekijät – ehdolla myös pääministeri Sanna Marin

Muotiala palkitsee Suomen parhaan muotikaupan ja alan eturivin tekijät – ehdolla myös pääministeri Sanna Marin

Pexels/Pixelbay
Teksti Kinja Pakarinen
Share

15.9.2022

Share

Fashion Finland järjestää huomenna muotigaalan, jossa jaetaan muotialan merkittävimmät tunnustukset ja palkitaan muun muassa Suomen paras muotikauppa.


Muotialan merkittävimmät teot palkitaan huomenna, kun Fashion Finland järjestää Fashion Gala Dinner + Awards 2022 -illallisgaalan. Tilaisuudessa jaetaan palkinnot esimerkiksi parhaasta vastuullisuusteosta sekä markkinointiteosta. Yksi illan jännittävimmistä kategorioista on parhaan muotivaikuttajan valinta, jossa on ehdolla myös pääministeri Sanna Marin. Hänen ilmiöksi viime keväänä noussut musta nahkatakkinsa on ehdolla parhaaksi muotiteoksi.

”Illalla on iso merkitys muotialalle, sillä vastaavia tilaisuuksia ei Suomessa järjestetä, eikä alan osaajia ja innovaatioita samassa mittakaavassa muuten palkita. Kyllä muoti ansaitsee Suomessakin yhden kunnon gaalan ja muodin tekijät palkintonsa”, Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja ja päätoimittaja Sami Sykkö sanoo.

Gaalan tuomaristossa alan huippunimiä

Gaalan voittajat valitsee muoti- ja media-alan vaikuttajista sekä päättäjistä koostuvatuomaristo. Tuomaristossa ovat mukana tanssitaiteen legenda Jorma Uotinen, media-alan moniosaajat Anni Hautala, Esko Eerikäinen ja Ella Kanninen, lastenvaatebrändi Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, vastuullisen vaatemerkki VIMMAn perustaja Marjut Rahkola, porilaisen muotitavaratalo Ratsulan toimitusjohtaja Matti Ratsulaja Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

Tuomariston lisäksi ääneen pääsevät myös kaikki muotikauppojen asiakkaat. Parhaan muotikaupan valitsevat nimittäin muotikauppojen asiakkaat. Yleisöäänestyksessä annettiin ennätysmäärä ääniä – yli 2000 suomalaista äänesti omaa suosikkimuotikauppaansa.

Tilaisuus järjestetään Scandic Grand Central -hotellissa Helsingissä. GaalanjuontavatSami Sykkö sekä Fashion Finlandin hallituksen jäsen, second hand -ketju Reloven perustaja Noora Hautakangas.

Aamupäiväseminaarissa kuullaan muotikaupan trendeistä kotimaassa ja maailmalla

Fashion Finland järjestää huomenna myös seminaarin.Tapahtumassa muotikaupan kotimaiset ja kansainväliset ammattilaiset kertovat, millaiset ovat muotikaupan trendit tulevaisuudessa, millainen merkitys on muotikaupan luomalla yhteisöllä, miten vastuullisuudella voi takoa tulosta ja kuinka houkutella pikkukaupungin asukkaat muodin pariin.

Seminaarissa kuullaan myös vinkit myynnin kasvattamiseen ja brändin kirkastamiseen muodin mekastaPariisista, kun ääneen pääsee huippunopeasti kasvavan AMI Paris -muotibrändin toimitusjohtaja Nicolas Santi-Weil.

”AMI Paris tekee laadukkaita mutta keskihintaisia vaatteita, ja se on kasvanut ilmiömäisen nopeasti. On todella kiinnostavaa päästä kuulemaan, kuinka pariisilainen merkki on rakentanut kasvun, ja mitä matkan varrella on opittu”, Sykkö sanoo.