Uutinen

Kirjakauppaliitto palkittiin merkittävällä tunnustuksella – Suomen Yrittäjät kiitti liiton uudistuvaa ja vaikuttavaa työtä

Kirjakauppaliitto palkittiin merkittävällä tunnustuksella – Suomen Yrittäjät kiitti liiton uudistuvaa ja vaikuttavaa työtä

Kirjakauppaliitto sai merkittävän tunnustuksen.
Teksti Teksti Sami Sykkö, kuva Aleksi Poutanen
Share

25.4.2022

Share

Suomen Yrittäjät on palkinnut Kirjakauppaliiton vuoden 2021 toimialajärjestönä. Tunnustus tuli näkyvästä työstä kirjakauppojen ja kaupunkikeskustojen elinvoimaisuuden parantamiseksi.


Kirjakauppaliiton työ on huomioitu merkittävällä palkinnolla – liitto on vuoden toimialajärjestö.

Satapäinen yrittäjäjoukko seilasi viikonloppuna Itämerellä, ja yksi Suomen Yrittäjien järjestämän Vaikuttajafoorumin ja siihen liittyneen risteilyn kohokohdista oli palkintogaala. Omien alojensa edunvalvojista palkittiin Kirjakauppaliitto. Huomionosoituksen perusteluissa Suomen Yrittäjät painotti muiden muassa liiton roolia julkisten hankintojen osalta. Kirjakauppaliitto on tuonut vahvasti esille pk-yrittäjien mahdollisuutta pysyä kilpailuissa mukana julkisten hankintojen keskittämisen sijaan.

”Laajennettu oppivelvollisuus on johtanut oppikirjojen kysynnän romahtamiseen kirjakaupoissa, kun hankintamalli on muuttunut. Kunnilla olisi erinomainen paikka tässäkin tukea yrittäjyyttä ja kuntien elinvoimaa ja houkuttelevuutta yrityksille jatkossakin”, Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson sanoo.

Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson iloitsee tunnustuksesta.

Kirjakauppaa ovat mullistaneet myös lukemisen tapojen muutos ja sähköisten kirjojen roolin kasvu.

”Toimintamalleja on jouduttu muuttamaan nopeallakin syklillä. Edunvalvonnan ja viestinnän osalta tämä on vaatinut liitossa uudenlaista otetta. Kiitämme palkinnosta ja iloitsemme siitä, että työmme on pantu merkille”, kommentoi Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Kirjakauppaliitto tekee yhteiskunnallista vaikuttamista kirjakauppojen elinvoimaisuuden sekä lukemisen edistämisen puolesta. Lisäksi liitto tarjoaa jäsenilleen neuvonta-, koulutus- ja tietopalveluja.

Vuosi sitten saman huomionosoituksen sai muotikaupan edistäjä, Fashion Finland, joka on Kirjakauppaliiton lailla erikoiskaupan liitto Edun jäsen.

Vuoden 2021 toimialajärjestön palkinto jaettiin Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa lauantaina 23.4.

Lisätietoja: Laura Karlsson, toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto, 050 5715 511, laura.karlsson@kirjakauppaliitto.fi